Home > Rally > Divers > Rally: de Alpine Elf Rally Trophy keert terug voor een tweede seizoen in Frankrijk

Rally: de Alpine Elf Rally Trophy keert terug voor een tweede seizoen in Frankrijk

De Alpine Elf Rally Trophy, gecreëerd in de nasleep van het uitstekende debuut van de Alpine A110 Rally in Frankrijk en internationaal in 2020, bood sinds vorig jaar een kader dat exclusief was voorbehouden aan piloten die hun talenten wilden tonen achter het stuur van de rallyversie van de A110.

Als schakel tussen zijn trotse erfgoed en zijn toekomst zal de kalender zes rally’s bevatten die de geschiedenis van Alpine in de sport hebben gemarkeerd. Het seizoen begint met de Lyon-Charbonnières Rhône Rally, een primeur voor de trofee, voordat de teams naar de etappes van de Antibes Côte d’Azur Rally en de Aveyron Rouergue Occitanie Rally gaan. Na een korte zomervakantie gaat de Mont-Blanc Morzine Rally vooraf aan de laatste twee ritten van het seizoen, de Rallye Cœur de France en Rallye du Var.

Bovendien krijgen de deelnemers aan de Alpine Elf Rally Trophy ook de kans om te strijden voor de titel in het FFSA French Tarmac Two-Wheel-Drive Championship, aangezien ze automatisch een inschrijving in deze nationale categorie ontvangen.

2022 Alpine Elf Rally Trophy kalender:
28-30 April: Rallye Lyon Charbonnières Rhône
19-22 May: Rallye Antibes Côte d’Azur
7-9 July: Rallye Aveyron Rouergue Occitanie
8-10 September: Rallye Mont-Blanc Morzine
29 September – 1 October: Rallye Cœur de France
24-27 November: Rallye du Var