Home > Electric > FE Mexico: alles wat u moet weten

FE Mexico: alles wat u moet weten

Twee weken na de start van het nieuwe Formule E seizoen worden we dit weekend opnieuw getrakteerd op actie. Zaterdag wordt in Mexico City de derde ronde van het kampioenschap verreden. Het is ondertussen de zesde keer dat volledig elektrische wereldkampioenschap strijdt op het Hermanos Rodriguez circuit.

Foto © Mercedes / LAT

Alle ogen zijn op dit moment gericht op Venturi. Het Monegaskische team had een goed openingsweekend en keerde terug huiswaarts met een leiding in beide klassementen. Veel druk dus op de schouders van Edoardo Mortara om zijn leidersplaats te behouden. Ook zijn teamgenoot, Lucas di Grassi zal de druk zeker voelen. Hij won vorig jaar in Puebla, toen nog voor Audi, en behaalde ook in het verleden al twee keer een eerste plaats in Mexico City.

Een drukke zaterdag

Alle actie situeert zich dit weekend op zaterdag. De eerste vrije trainingen starten om 15u en 16u50, waarna u de kwalificaties kan volgen vanaf 18u40. De race zelf start om 23u04. 45 minuten plus een ronde later weten we dan wie de derde race van het seizoen heeft gewonnen.

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne is er alvast helemaal klaar voor: “Al bij al kenden we in Diriyah een goede start van het seizoen, al verlieten we Saoedi-Arabië met gemengde gevoelens. Na een zeer succesvolle eerste race kwamen onze resultaten op de tweede dag misschien niet helemaal overeen met de verwachtingen. We konden gewoon niet het maximum uit die tweede race halen, maar het toont aan dat we bescheiden moeten blijven en hard moeten doorwerken aan alle details als we constant op het hoogste niveau willen meedraaien. Tegelijkertijd toont het ook aan hoe intens de competitie in de serie eigenlijk is. Ik kijk er echt naar uit om weer naar Mexico te gaan. Het is een van de meest fantastische races van het jaar, vooral wat de fans betreft – zij zijn enorm gepassioneerd over onze sport. Het zal ongelooflijk zijn om voor al die toeschouwers door het stadion te rijden. Het circuit is erg energiegevoelig en we hebben er in het verleden relatief goed gepresteerd, hoewel dat misschien niet altijd uit de resultaten is gebleken. We hebben nog veel onbenut potentieel in Mexico en ik hoop dat we dat dit jaar kunnen waarmaken. We zullen er de komende dagen hard aan blijven werken om dat doel te bereiken”.