Home > Circuit > Nascar: Logano wint de Busch Light Clash

Nascar: Logano wint de Busch Light Clash

Afgelopen nacht werd de start van het Nascar-seizoen gegeven. De Busch Light Clash is jaarlijks de eerste race van het nieuwe seizoen. Maar deze keer werden de races echter niet gereden in Daytona zoals al jaren gebruikelijk was, maar wel in het “Coliseum” in Los Angeles.

tekst: Winter Soen

Het Los Angeles Memorial Coliseum (kortweg L.A. Coliseum) is een gigantisch stadium waar diverse sporten al de revue passeerden. Na American Football, baseball, rockconcerten en (tweemaal) de Olympische spelen, kan men er nu ook Nascar autosport aan de lijst toevoegen. De allereerste wedstrijd van 2022 was de ultieme kans om de nieuwe Nascar-wagens tegen elkaar te zien racen in een competitieve omgeving voor de grote afspraak van de Daytona 500.

Joey Logano (Team Penske Racing) won deze race voor Kyle Busch (Joe Gibbs Racing). Het podium werd vervolledigd door Austin Dillon (Richard Childress Racing). De kampioen van vorig jaar, Kyle Larson (Hendrick Motorsports), kwam als vijfde over de streep. Na de race waren de rijders en de fans positief over deze speciale race in het “Coliseum”en ook over de nieuwe wagens. Nascar lijkt de juiste keuzes gemaakt te hebben en het belooft een spannend jaar te worden. Zondag 20 februari om 20u30 is er weer de spectaculaire Daytona 500. Dan kan het seizoen pas echt beginnen.