Home > Circuit > ROC 2022: vierde titel voor Loeb

ROC 2022: vierde titel voor Loeb

De Fransman Sébastien Loeb won in het Zweedse Pite Havsbad zondagnamiddag de Race of Champions 2022.

foto’s copyright ROC

Na de strijd om de landencup op zaterdag was er zondag het gevecht om de individuele titel. Het was negenvoudig wereldkampioen rally Sébastien Loeb die uiteindelijk in de finale de Duitser Sebastian Vettel , viervoudig kampioen F1, wist te verslaan. Mister Le Mans Tom Kristensen en de Zweed Mattias Ekström (DTM en rallycross) strandden in de halve finale. Met zijn vierde overwinning in de Race of Champions evenaart Sébastien Loeb het record van zijn landgenoot Didier Auriol. Auriol streed een dag eerder nog aan de zijde van Loeb voor de landencup.

Petter en Oliver Solberg, die op zaterdag nog de landentrofee wisten te winnen voor Noorwegen, werder eerder op de dag uitgeschakeld door Loeb.

Loeb na zijn overwinning: “Het was een tijd geleden dat ik nog bij de Race of Champions was. Ik ben zo blij om te zien dat ik op 47-jarige leeftijd nog de snelheid heb! Dit komt bovenop mijn goede start van het seizoen, na de tweede plaats in de Dakar Rally en de overwinning in Monte Carlo. Het was niet makkelijk tegen alle Zweden en Noren die meer gewoon zijn aan deze condities. Het is mooi om het record van Didier te evenaren.”




Sebastien Loeb (FRA), Team France. Race of Champions winner.