Home > Circuit > In een notendop: F1 – F3 – F4

In een notendop: F1 – F3 – F4

  • F1 – Bij Alpine nemen Pat Fry, en Matt Harman de rollen op van technisch verantwoordelijke en van technisch directeur. Zij nemen dus de plaats in van Marcin Budkowski en di Alain Prost, die in het licht van de grote reorganisatie bij het Franse merk zijn vertrokken.
  • FRACF (1) – Er is een ware stoelendans aan de gang in het Regional Asian, waar meerdere tenoren zich richten naar hun komende Europese campagnes en dus hun zitjes in het Asian even laten voor wat ze zijn. Voor de derde manche (het komende weekend op Dubai) geven een aantal tenoren forfait. Zo wordt Gabriele Minì vervangen door de Fransman Owen Tangavelou, die de laatste drie wedstrijden zal afwerken voor team Hitech. Isack Hadjar blijft naast hem op post maar Leonardo Fornaroli en Joshua Dufek zullen de laatste twee afspraken overslaan.
  • FRACF (2) – Gabriel Bortoleto wordt bij 3Y by R-Ace vervangen door Francesco Braschi terwijl het zitje van Hadrien David zal worden ingenomen door de Duitse Lena Buhler. Bij Mumbai Falcons zien we het laatste optreden van Sebastian Montoya in de Regional Asian. Hij geeft het stuur daarna door aan Oliver Bearman. In de laatste drie weekends zullen we ook Michael Belov en Patrik Pasma aan de slag zien bij Evans GP.
  • FIA F3 – Franco Colapinto vervolledigd in het FIA Formule 3 kampioenschap de bezetting bij >Van Amersfoort Racing. Van Amersfoort gaat dus naar de F3 campagne met Reece Ushijima, Rafael Villagomez en Franco Colapinto. Het team zal een grote serviceruimte innemen in de FIA paddock met aan de ene kant de F3 en aan de andere kant de F2, waar zoals geweten onze landgenoot Amaury Cordeel naast Jake Hughes zal aantreden.
  • F4 Spanje – De 17-jarige Deen Georg Kelstrup tekende in Spanje bij het team Campos voor de voortzetting van zijn carrière in de Spaanse Formule 4. Vorig jaar eindigde hij op de tiende plaats van het kampioenschap en won hij een wedstrijd op Spa-Francorchamps. De Fransman van Indonesische afkomst, Gael Julien, stapt van de Franse Formule 4 over naar de Spaanse serie. Julien zal er naast Maksim Arkhangelskii en Bruno del Pino rijden bij het team Drivex.

foto:©