Home > Electric > Divers > Extreme E: Nasser Al-Attiyah wil winnen met “Beauty”

Extreme E: Nasser Al-Attiyah wil winnen met “Beauty”

Nasser Al-Attiyah en Jutta Kleinschmidt gaven in een rondetafelgesprek deze namiddag nog wat meer tekst en uitleg over hun partnership met ABT Cupra voor het komende Extreme E seizoen.

foto’s: ©extreme-e.com

Hoe zal Nasser Al-Attiyah zich aanpassen aan het elektrische rijden?

Nasser Al-Attiyah: “Wel, autosport is autosport. Ik denk niet dat het zo’n groot verschil zal uitmaken. Ik ben een rallyrijder en ik weet al gauw wat ik in handen heb. Ik wil in het begin bekijken hoe de afstellingen in elkaar zitten en dan kunnen we van daaruit wel zien. Met Jutta komen we allebei uit dezelfde achtergrond van rally-raid. Bij de andere teams zijn er rijders die van het circuit komen, of uit de rally. Wij komen beiden uit dezelfde discipline, onze doelen zijn dezelfde, dus dat zou het allemaal een beetje gemakkelijker moeten maken.

Extreme E is een serie die zwaar inzet op vrouwen in de autosport en dat is iets wat zowel Jutta als Nasser, een enorme verdediger van meer vrouwen in de autosport kunnen appreciëren.

Jutta Kleinschmidt: “Daarom hou ik ook van dit format. Het geeft zoveel kansen aan de vrouwen om nu eens hun potentieel te tonen. De mannen die deelnemen zijn allemaal al kampioenen, bij de vrouwen is dat minder. Maar ze krijgen de kansen en nu al zie je de resultaten. Met Nasser heb ik nu en geweldige teamgenoot. Hij is de laatste winnaar van de Dakar en ik ben enorm trots dat ik deel mag uitmaken van het team.

Sébastien Loeb won de afgelopen rally van Monte-Carlo. Extreme E is wel degelijk een echte competitie en geen demo-wedstrijd.

Nasser Al-Attiyah: “Inderdaad. Sébastien is een van de besten die er is en hij is nog altijd daar om te winnen. Het was fantastisch dat hij in Monaco, in zijn achtertuin kon winnen. Het was een signaal aan alle anderen dat hij er nog steeds staat.

Wat mag de ambitie zijn dit seizoen?

Jutta Kleinschmidt: “Winnen. Dat is duidelijk. Als dat niet ons doel was, dan zaten we hier verkeerd. Vorig seizoen hadden we niet altijd veel geluk. Maar nu, met de nieuwe wagen en met Nasser als teamgenoot, toch één van de besten, ja… dat motiveert wel.

Nasser Al-Attiyah: “Ja natuurlijk winnen. Je kijkt hier naar het beste team.

Jutta Kleinschmidt: “We gaan winnen met Beauty. Dat is de wagen. Nasser heeft hem al een naam gegeven!