Home > Circuit > In een notendop: F4 UAE – FIA F3 – FIA F2

In een notendop: F4 UAE – FIA F3 – FIA F2

  • F4 UAE – De Italiaan Andrea Kimi Antonelli startte voor Prema het beste in het Formule 4 kampioenschap van de Verenigde Arabische Emiraten. Op vrijdag won hij de openingsrace van het seizoen en hij herhaalde dit exploot op zaterdag. Aiden Neate (Abu Dhabi by Prema) kwam tweemaal binnen als tweede. Met nog een tweede en een derde plaats in de daaropvolgende races op zaterdag en zondag, deed de Italiaan de beste zaak van het weekend. Onder de deelnemers ook opnieuw een Belg; Jules Castro. De Limburger die tot vorig jaar in de karting uitkwam voor het GKS team, gevestigd in Genk, maakte er zijn debuut in de autosport. Hij haalde een 13de plaats als beste resultaat in de vier races. Antonelli neemt uiteraard de leiding in de tussenstand met 85 punten, voor de Indiër Inthraphuvasak, winnaar op zaterdag, 50 punten, en Neate, 48 punten.
  • FIA F3 – Het Italiaanse Trident team gaat in zee met Zane Maloney. Hij wordt de allereerste rijder in de geschiedenis van de Formule 3, uit Barbados. Maloney liet zich vorig seizoen opmerken in de Formule Regional European, onder andere met een zege in het voorprogramma van de Grote Prijs van Monaco. Maloney wordt er teamgenoot van Red Bull junior Jonny Edgar.
  • FIA F2 – De Deen Frederik Vesti blijft bij het ART team voor een seizoen in de FIA Formule 2. Vesti, een Mercedes Junior, reed al voor het Franse team in de Formule 3.

foto: ©premaracing/media