Home > Circuit > Roar Daytona: Cadillac, Muehlner Motorsports en KCMG op polepositie

Roar Daytona: Cadillac, Muehlner Motorsports en KCMG op polepositie

Tristan Vautier plaatste met een rondetijd van 1:34.034 de #5 JDC Miller MotorSports Cadillac DPi op de eerste startplaats voor kwalificatierace van zondag. Hij ging Filipe Albuquerque in de Acura ARX-05 van Konica Minolta Wayne Taylor Racing vooraf. In LMP2 was Ben Keating in een PR1 Mathiasen Motorsports Oreca 07 snelste met een tijd van 1:37.296. Muehlner Motorsports America sleepte de polepositie in LMP3 in de wacht. De kwalificatie voor DPi en LMP2 werd enkele minuten voor het einde stopgezet door een gestrande Renger van der Zande.

(Foto: © Muehlner Motorsports America)

LMP3

Muehlner Motorsports America deed het uitstekend in LMP3. Cameron Shields, de Australische teamgenoot van Ugo de Wilde, kwalificeerde de Duqueine D08 op polepositie. Hij had 0,286 seconden voorsprong op Nico Pino in een Ligier JS P320. Derde was Jarett Andretti, zoon van voormalig Indycar en NASCAR rijder John Andretti, met de Ligier van Andretti Autosport. De andere wagen van Muehlner werd in de handen van Ayrton Ori vierde.

GTD Pro – GTD

Alexandre Imperatori reed de #2 KCMG Porsche 911 GT3 R, die hij deelt met Laurens Vanthoor, Patrick Pilet en Dennis Olsen, naar de beste startplaats in GTD Pro. Hij bleef met 63 duizendsten van een seconde Mathieu Jaminet in de Porsche van Pfaff Motorsports voor. Beide GTD Pro-wagens werden verrassend gevolgd door Kenny Habul in een SunEnergy1 Mercedes-AMG GT3 die daarmee snelste was in GTD.

Ross Gun, teamgenoot van Maxime Martin en Alex Riberas op de #23 Heart of Racing Team Aston Martin Vantage GT3, besloot de kwalificatie op de vierde plaats in GTD Pro.

Julien Andlauer reed de kwalificatie met de #79 WeatherTech Racing Porsche 911 GT3 R. De teamgenoot van Alessio Picariello, Cooper MacNeil en Matteo Cairoli finishte op een negende plaats in GTD Pro.

Ryan Hardwick, teamgenoot van Jan Heylen, Zacharie Robichon en Richard Lietz, was voor Wright Motorsports elfde in GTD.