Home > #Hoofdnieuws > WRC Monte-Carlo: chaos in KP naar Thoard, Ogier leider

WRC Monte-Carlo: chaos in KP naar Thoard, Ogier leider

De Monte-Carlo mag dan wel een van de droogste van de laatste decennia zijn, de 90ste editie is zeker niet makkelijk. Op zaterdagochtend stapelden de problemen zich op, voor diverse rijders, en voorlopig blijven eigenlijk alleen de beide Franse tenoren gespaard van ellende. Sébastien Ogier is in zijn Toyota Yaris GR na de sneeuwpassage tussen Saint-Geniez en Thoard de nieuwe leider.

Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe zijn nog in de wedstrijd, na hun mechanische problemen eerder deze ochtend, maar het Belgische duo beschikt niet over de volle mogelijkheden van de Hyundai i20 N. Neuville is voorlopig vierde, maar voelt de hete adem van Kalle Rovanperä en Takamoto Katsuta (Toyota) in zijn nek en zal nog tijd verliezen. De vraag is of Neuville de meubelen voor zijn werkgever nog enigszins kan redden, want Ott Tänak en Oliver Solberg staan nog verder in het klassement en het debuut van Hyundai met de nieuwe wagens is ronduit dramatisch.

Vooraan scheiden 5,4 seconden de beide Franse meervoudige wereldkampioenen, nu in het voordeel van Sébastien Ogier. Craig Breen maakt het feest voor Ford compleet, met een voorlopige derde plek, want Elfyn Evans is in de KP naar Thoard van de baan gegaan. Ook Gus Greensmith heeft problemen en verloor veel tijd. Stéphane Lefèvbre (DG Sport) gaf op. In WRC Junior is Grégoire Munster in zijn Hyundai vier, Freddy Loix is derde in WRC2 Masters. Tim van Parijs en Kurt Heyndrickx gaven zoals gezegd op.