Home > Circuit > In een notendop: IMSA en ander nieuws uit de uithoudingswereld

In een notendop: IMSA en ander nieuws uit de uithoudingswereld

IMSA – In het kader van de “Roar before the Rolex 24 presented by INX” vindt dit weekend de kwalificatierace voor de 24 uur van Daytona plaats. Op zaterdagavond 21u25 Belgische tijd wordt de startgrid voor de kwalificatierace van 100 minuten bepaald, die zondag 23 januari om 20u05 Belgische tijd van start gaat. De race is via livestream op de website van IMSA te volgen.

FIA WEC – Marco Sorensen en Florian Latorre vormen met Ben Keating de rijdersbezetting van de TF Sport Aston Martin Vantage GTE. Sorensen won in het seizoen 2019-2020 met Aston Martin de GTE Pro-klasse. Latorre maakte vorig jaar in een Porsche van Proton Competition zijn debuut in de 24 uur van Le Mans.

ALMS – Ook Dinamic Motorsport neemt aan de Asian Le Mans Series deel. Hun Porsche 911 GT3 R wordt voor de vier races die in februari doorgaan bemand door Ben Barker, Giorgio Roda en Philipp Sager.

DTM – Manuel Reuter, tweevoudig 24 uur van Le Mans-winnaar en ITC-kampioen, wordt teammanager en sportief directeur van Grasser Racing Team in het DTM.

(Foto: © Porsche Motorsport)