Home > Circuit > In een notendop: F3 Asia (FRACF) – FRECA – FIA F3

In een notendop: F3 Asia (FRACF) – FRECA – FIA F3

  • F3 Asia (FRACF) – Eigenlijk moeten we zeggen Formula Regional Asia “certified by FIA” (FRACF). Een andere sticker op het gekende Aziatische F3 kampioenschap dat nu in lijn zit met de nieuwe naamgeving van de regionale kampioenschappen en waarbij de benaming “Formule 3” wordt geschrapt (wegens exclusief eigendom van FIA). Er worden momenteel tests gehouden op Yas Marina en Hitech teamgenoten Gabriele Mini en Isack Hadjar deelden daar de lakens uit door woensdag en donderdag te domineren.
  • FRECA – Ook in de andere Formula Regional, de “European by Alpine”, vullen de zitjes zich aardig. Zo zien we Gabriel Bortoleto bij R-Ace en neemt Spanjaard Mari Boya voor de campagne 2022 plaats bij ART, waar hij naast Gabriele Mini en debutant Van Schoupen komt. Na twee jaren in de Formule 4 promoveert Sebastian Montoya, zoon van Juan-Pablo, naar de “Regional” en wel bij Prema, waar hij zal rijden naast Dino Beganovic. En tenslotte is er nog de Mexicaan Noel Leon, Amerikaans Formule 4 kampioen, die onder dak komt te zitten bij Arden. (foto: ©premaracing/media)
  • FIA F3 – En in de FIA Formule 3, een van de weinige reeksen die het recht hebben deze titel te dragen, komt de Rus Alexander Smolyar van ART over naar MP Motorsport. We zien dan Juan Manuel Correa bij ART. De Ecuadoriaan is nog steeds bezig aan steile klim op de autosportladder na zijn zeer zware ongeval in de F2 in het voorprogramma van de Belgische GP in 2018. Correa besloot nog een extra jaar in de F3 categorie te blijven nadat hij er vorig seizoen de draad opnieuw oppikte.