Home > #Hoofdnieuws > Interview Gilles Magnus: “Als het kan ook nog in eigen land racen”

Interview Gilles Magnus: “Als het kan ook nog in eigen land racen”

Het is een mooie dag geworden voor de nu 22-jarige Antwerpenaar Gilles Magnus. De getalenteerde racer is al enkele jaren aan zijn carrière in de autosport aan het timmeren, met de nodige successen in binnen- en buitenland en ziet die inspanningen nu beloond met een officieel contract bij Audi Sport. Concreet, Magnus mag zich nu professioneel rijder noemen en zo zijn er niet al te veel in ons land.

Opvallend, bij de 18 rijders van het Duitse merk, die wereldwijd in diverse competities aan de slag zullen gaan, zijn er niet minder dan vier Belgen: Dries Vanthoor, Charles Weerts, Fréderic Vervisch en nu ook Gilles Magnus. Die laatste reed al met Audi in het WTCR, maar dan in de kleuren van de Belgische federatie. Nu komt voor Magnus dus de stap naar een nieuw niveau, als betaalde rijder.

“Ik was emotioneel als ik het nieuws, net voor de kerstdagen, te horen kreeg”, vertelt Gilles, die ondertussen ook nog steeds in het familiebedrijf ‘Magnus wijnen’, aan de slag is. “Ik ga me nu volledig op de autosport kunnen focussen, als professioneel rijder en als ambassadeur van het prestigieuze Duitse merk. Mijn programma ken ik nog niet, maar dat zal zeker in de lijn liggen van wat ik de afgelopen jaren heb gedaan. Ik hoop zeker van met het Belgische Comtoyou Racing te kunnen verderwerken.

Ook nog in eigen land

Magnus was de voorbije seizoenen actief in de wedstrijden voor toerwagens, maar we zagen hem ook in het nationale uithoudingskampioenschap Belcar. “Of de combinatie nog mogelijk zal zijn, weet ik niet, maar indien het zou gaan om een programma met een Audi, dan neem ik aan van wel. Ik heb veel te danken aan de races in België en dus zou ik dat zeker niet zomaar laten vallen.

Voor Gilles Magnus is dit een belangrijke stap in zijn carrière, “iets waar ik altijd van gedroomd heb en ik ga me ook volledig op mijn nieuwe opdracht toeleggen. Lessen Duits zijn inderdaad een deel van het plan, want dat is zeker een belangrijk element bij een Duitse constructeur. Daarnaast hoop ik dat dit het begin van een heel mooi avontuur is, waar ik nog lang van kan genieten.”