Home > #Hoofdnieuws > Dubai 24: WRT feilloos door de nacht

Dubai 24: WRT feilloos door de nacht

Na twintig uur race ligt alles in het voordeel van beide WRT Audi. Beide wagens zijn sinds gisteren afwisselend op posities één en twee terug te vinden. Ze lijken op weg naar de overwinning. Ook PK Carsport is met nog vier uur te gaan aan de leiding van de GTX klasse terug te vinden. De overige Belgen hebben wat minder geluk.

(Foto: © WRT Racing Team)

Beide Audi van WRT waren doorheen het weekend telkens vooraan terug te vinden. Toch hebben ze concurrentie met zowel de sterke Mercedes van HRT en de Barwell Lamborghini. Die laatste kende echter na negentien uur racen plots ongekende problemen. Na heel de nacht naar voor te komen kreeg Rik Breukers bericht de wagen binnen te brengen. Na een kwartier in de pits werd duidelijk dat we de Lamborghini niet terug zouden zien. Dit maakte de weg zo goed als vrij voor WRT waar beide Audi een ruime voorsprong hebben op de Abu Dhabi Racing by HRT Mercedes.

GT3

In de PRO-klasse zien we dus dat beide WRT op weg zijn naar een overwinning. Nu dat de Barwell Motorsport Lamborghini kan enkel de Abu Dhabi Racing by HRT Mercedes nog een mogelijke bedreiging vormen. In de PRO-AM klasse kwam het Nederlandse MP Motorsport (Mercedes) als leider uit de nacht. In de AM-klasse kenden onze landgenoten minder succes. De eerste Belg was Pierre-Yves Paque in de Saintéloc Audi, terug te vinden op een vijfde plek in de klasse. Wat verderop kwamen we de PROsport Aston Martin bestuurd door Simon Balcaen tegen op een zevende plek.

GTX – 992 – 991

PK Carsport kwam als leider de nacht door. Ze liggen op een 25ste plaats algemeen achter de Samantha Tan Racing BMW (GT3). De eerste achtervolger is de Leipert Motorsport Lamborghini die een tiental ronden achterstand heeft op onze landgenoten.

Red Ant Racing (Porsche) proeft in Dubai voor een eerste keer van het internationaal racen. In de 991-klasse kenden onze landgenoten een tumultueuze nacht. Ze kwamen derde en laatste in hun klasse de nacht door met een achterstand van ongeveer zeventig ronden. De andere Red Ant Racing Porsche kent meer succes in de 992 AM klasse. De wagen, van onder meer Tom Boonen, kwam als tweede de nacht door. Ook de Speedlover Porsche is niet ver af op een vierde positie.

GT4

De leiding was in handen van de Dragon Racing Mercedes van onder meert Ronald Goethe. De Belgen bij PROsport (Aston Martin) kenden minder geluk en liep een grote achterstand op tijdens de nacht. Alle kansen op een podium lijken vervlogen.

TCE

AC Motorsport was de race sterk gestart en ging de nacht in als leider. Bij het ontwaken lagen zij op een tweede plek met de leider op enkele ronden voorsprong. Lang bleven de drie Autorama Motorsport Volkswagen de topfavoriet, het lijkt erop dat zij deze titel zullen moeten afstaan voor deze editie. In TCX kwam de Ligier van Lex Deux Arbres als leider de nacht door.

Met nog vier uur te gaan lijkt de race in zijn plooi gevallen, al mag men van niets uitgaan en kan er nog veel veranderen. WRT lijkt zeker van de zege met één van beide wagens, net als PK Carsport.

De finish is om 12u00 Belgische tijd.

You may also like
In een notendop: GT World en DTM
IGTC Bathurst 12: Gounon pakt drie op drie, Mercedes twee op twee
FIA WEC 2023: WRT opnieuw met Robert Kubica in zee
IGTC Bathurst 12: Audi, BMW en Mercedes in vrije trainingen