Home > Circuit > Dubai 24: WRT op pole

Dubai 24: WRT op pole

WRT start op polepositie voor de 17de 24 uur van Dubai. Onder meer Dries Vanthoor reed met de AUDI R8 LMS naar de eerste startplaats. Met een top-9 binnen een seconde belooft deze zeventiende editie van de 24 uur van Dubai overigens een mooie sportieve strijd te worden.

Het vijftal Saud Fahad Al Saud-Jefferies -Vanthoor-Mies-Neubauer bezorgde het Belgische WRT dus een eerste succesje in dit prille seizoen 2022. Het kwintet had bijna drie tienden van een seconde bonus op de HRT Mercedes-AMG van Haupt-Al Qubaisi-Marciello-Metzger en net geen vier tienden op de tweede HRT Mercedes-AMG van Al Zubair-Dontje-Stolz-Konrad. WRT pakte ook de zevende stek in de kwalificaties met de wagen van onder meer Fred Vervisch.

Verdonck en co op pole in GT4

In GT3-Am was er een mooie derde stek voor Dumarey-Dumarey-Glorieux-Balcaen (PROsport Racing Aston), terwijl Christian Kelders en Pierre-Yves Paque (Sainteloc Racing Audi) als achtste in GT3-Am aantikten.

Bij de Porsche 911 GT3 Cup was de snelste chrono voor de jonge Nederlanders uit de Porsche Carrera Cup Benelux, samen met ‘vader’ Jos Verstappen. Opvallend, de snelste Porsche 992 GT3 Cup was meer dan een halve seconde sneller dan de Audi R8 GT2 van Longin-Longin-Guelinckx-Lowette, die als tweede in GTX van start gaan. Nog een tweede stek was er voor het debuterende RedAnt Racing in de subklasse ‘991’ met het viertal Redant-Redant-van Parijs-Ooms. In 992-Am waren er dan weer een zesde en achtste plaats voor Speedlover en RedAnt Racing. De polepositie in GT4 tot slotte was voor de ProSport Aston Martin met Nico Verdonck als snelle man.

Ligier en Audi

In de divisies TCX en TCE, de toerwagens en aanverwanten zoals Lamera en Ligier, was de pole voor het Franse Les Deux Arbres, met een Ligier JS2R. Het team van onder meer Steve Zacchia en Christophe Bouchut was een halve seconde sneller da,n de TTM lamera met onder meer Wilfried Merafina achter het stuur. Zowel Bocuhut als Merafina reden ooit met de SRT Corvette. De sneste TCR-wagen volgde op een seconde van de polepositie met de Autorama AG Audi RS3 van onder meer ex-wereldkampioen toerisme Rob Huff. AC Motorsport tikte op anderhalve seconde als vijfde aan, met Mathieu Detry. Herhalen we dat de tweede Audi van het Belgische team, waar Jurgen van den Broeck zou starten, na een schuiver op een oliespoor, niet zal starten.