Home > #Hoofdnieuws > Dubai 24: kan WRT voor de tweede maal Dubai veroveren?

Dubai 24: kan WRT voor de tweede maal Dubai veroveren?

Foto: © Petr Fryba/Creventic

De deelnemerslijst voor de zeventiende editie van de 24 uur van Dubai biedt zowel kwaliteit als kwantiteit. We halen de, volgens ons, voornaamste kanshebbers binnen de GT3-klasse en dus voor de algemene overwinning naar voor.

  • Audi – Uiteraard verwachten we dat beide Audi R8 LMS GT3 van WRT een belangrijke rol gaan spelen in de strijd om de eindzege. Op 10 januari maakte het team de rijdersbezetting bekend met o.a. Dries Vanthoor en Frédéric Vervisch. (Link) Attempto Racing, het team waarvoor Vanthoor vorig weekend de Gulf 12 Hours betwistte, zet een R8 LMS GT3 voor Scholze-Huchison-Aka in. In GT3 Am springt Sainteloc met een Audi voor Kelders-Paque-Esteves-Gachet in het oog.
  • Mercedes – Aan de kant van Mercedes zien we sterke bezettingen op de #4 en #777 van HRT met respectievelijk Haupt-Al Qubaisi-Marciello-Metzger en Faisal Al Zubair-Dontje-Stolz-Konrad. De wagen van SunEnergy1 by SPS Automotive Performance, bestuurd door Habul-Grenier-Engel-Gounon, moet hiervoor niet onderdoen.
  • Porsche – Herberth Motorsport is van de partij met twee wagens. #92 wordt bemand door Stephen en Brenton Grove, Sven Müller en Anton De Pasquale, een toprijder uit het Australische Supercars Championship. Ook de 911 GT3 R in Pro-Am voor Allemann-Bohn-Renauer-Renauer is niet te onderschatten. Zij wonnen namelijk in 2017 met Brendon Hartley aan hun zijde. Met Dinamic Motorsport dient ook rekening te worden gehouden met auto’s voor Minsky-Dienst-Sultanov-Seefried-Bachler en Pampanini-Calamia-Monaco-Cairoli.
  • BMW – Er komen drie nieuwe BMW M4 GT3 aan de start. De wagen van Schubert Motorsport voor Yelloly-Witt-Lenerz-Liebhauser is de belangrijkste kandidaat om een rol van betekenis te spelen.
  • Lamborghini – Het ervaren Barwell Motorsport lijkt met Amstutz-Ineichen-Bortolotti-Breukers de beste kaarten in handen te hebben om het merk met de stier in het logo een mooie eindrangschikking te geven.
  • Aston Martin – Twee Aston Martin Vantage AMR GT3 staan op de deelnemerslijst, verdeeld over Duel Racing with TF Sport en PROsport Racing. Het laatste team heeft een volledig Belgische rijdersbezetting met Maxime en Guillaume Dumarey, Jean Glorieux en Simon Balcaen. De vraag is of onze landgenoten voldoende op de GT3 bolide zijn ingespeeld in een veld met vele GT3-specialisten, maar ze mogen zeker bij de underdogs voor een goede klassering gerekend worden.