Home > Circuit > Gulf 12 Hours: 2 Seas Motorsport wint, Vanthoor valt uit.

Gulf 12 Hours: 2 Seas Motorsport wint, Vanthoor valt uit.

De #1 2 Seas Motorsport Mercedes-AMG GT3 Evo van Ben Barnicoat, Martin Kodric en Isa Al Khalifa reed van start tot finish aan de leiding en won oververdiend. Ze hadden één ronde voorsprong op de winnaar in Pro-Am, Pierburg-Baumann-Lenz voor SPS Automotive Performance en eveneens in een Mercedes. De VR46 Ferrari 488 GT3 van Fumanelli-Marini-Salucci vervolledigde het podium van het algemene klassement. Na technische problemen in deel 1, viel de Attempto Racing Audi van Dries Vanthoor, Alex Aka en Murod Sultanov in deel 2 door een aanrijding uit.

(Foto: © Gulf 12 Hours)

Na 2021 won 2 Seas Motorsport en het trio Barnicoat-Kodric-Al Khalifa opnieuw de Gulf 12 Hours. Het team leek op weg naar een dubbel, tot de #66 van Loggie-Tillbrook-Stevenson, die op de tweede plaats lag, twee ronden verloor bij reparaties.

In het tweede deel van de wedstrijd kwam Attempto Racing terug aan de start met Dries Vanthoor aan het stuur. Met 58 ronden achterstand was er echter geen hoop meer om een mooie klassering. Vanthoor liet zien dat hij tijdens zijn stint de snelste in GT3 was. Na een aanrijding van teamgenoot Aka met een Ferrari tijdens het dubbelen van een GT4-wagen, werd de Audi in de pitbox geduwd en kwam niet meer op de baan. De technische problemen in het eerste deel van zes uur hadden betrekking op de versnellingsbak en de remmen.

In GT4 stonden Greystone GT en haar rijders Iain Campbell, Oliver Webb en Jamie Clarke  op de hoogste trede van het podium. Ze bestuurden een Aston Martin Vantage GT4.