Home > Circuit > Gulf 12 Hours: 2 Seas Motorsport op pole (update)

Gulf 12 Hours: 2 Seas Motorsport op pole (update)

Ben Barnicoat, Martin Kodric en Isa Al-Khalifa reden hun Mercedes-AMG GT3 Evo naar de beste startplaats voor de Gulf 12 Hours in Abu Dhabi. Dries Vanthoor kende een ongelukkige kwalificatie en start met zijn Audi R8 LMS GT3 van Attempto Racing achteraan.

(Foto: © Gulf 12 Hours)

Elke rijder kreeg een kwalificatie van 15 minuten voorgeschoteld en de startopstelling werd bepaald door het gemiddelde van de tijden te nemen. Dries Vanthoor vertrok in de eerste sessie. Drie chrono’s van de Limburger werden echter geannuleerd met als reden het overschrijden van de track-limits en een laatste poging kon hij door het stopzetten van de sessie met een rode vlag niet afmaken.

De wedstrijd bestaat uit twee delen van telkens zes uur. In Belgische tijd wordt het startschot van het eerste deel om 6u40 gegeven en valt de finishvlag van deel twee om 20u35. De race is via livestream te volgen op www.gulf12hours.com.

UPDATE

Oorspronkelijk (link) werden ronden twee, drie en vier van Dries Vanthoor in zijn kwalificatie geschrapt. In een latere uitslag (link) werd ronde twee echter weerhouden. Dit betekent dat hij met 0,573 seconden voorsprong de snelste was in zijn groep, en de gemiddelde tijd de Attempto Racing Audi R8 LMS GT3 op de achtste plaats op de startgrid zet.