Home > #Hoofdnieuws > Virtual Le Mans 24: vol huis met onder meer Max Verstappen

Virtual Le Mans 24: vol huis met onder meer Max Verstappen

De lijst met deelnemers aan de virtuele 24 Uur van Le Mans (15/16 januari) is vandaag bekendgemaakt en toont eens te meer de fascinatie, charme en aantrekkingskracht van de grootste uithoudingsrace van de autosport … ook al wordt deze editie virtueel en op simulators over de hele wereld gehouden.

Op de deelnemerslijst staan onder meer de F1-wereldkampioen Max Verstappen, een Alpine Esports-team onder leiding van (niet-rijdend) voormalig F1- en FIA WEC-wereldkampioen Fernando Alonso en INDYCAR-kampioen Alex Palou uit 2021. Onder de deelnemers zijn voormalig CART- en IMSA WeatherTech Sportscar-kampioen en ex-F1-ster Juan Pablo Montoya, die samen met zijn zoon Sebastian in een gastauto van de Le Mans Virtual Series racet, en INDY-rijder Felix Rosenqvist – dit seizoen al racewinnaar en titelkandidaat voor het kampioenschap, die Verstappen aan zijn zijde zal hebben in de Team Redline-deelname.

De eenzittersterren op de lijst zijn de voormalige Williams F1-testrijder en Formule E-rijder Oliver Rowland, Formule E’s Sergio Sette Camara, Sage Karam, maar ook Bent Viscaal, Felipe Drugovich, Victor Martins en de W Series-deelnemers Fabienne Wohlwend en Ayla Agren en hun twee vrouwelijke simcoureur-teamgenoten Emily Jones en Lyobuv Ozeretskovskaya.

Op de deelnemerslijst van de W Series staat ook Beitske Visser, die in 2021 naam begon te maken in de enduranceracerij. Een keur aan succesvolle namen uit de FIA WEC, ELMS, IMSA en GT-racerij wereldwijd zal op de grid staan:  2020 24 Hours of Le Mans Virtual winnaar Louis Deletraz samen met zijn 2021 ELMS co-kampioen Yifei Ye, 2021 Petit Le Mans winnaar Gabriel Aubry, Job Van Uitert, Dani Juncadella, Arthur Rougier, WEC GTE Am kampioen Nicklas Nielsen, voormalig DTM kampioen Bruno Spengler, Porsche specialisten Matt Campbell en Ben Barker, en huidig Brits GT3 kampioen Dennis Lind. 

Hoewel de focus in eerste instantie misschien ligt op de echte wereldsterren (die als PRO op de inschrijvingslijst staan), zijn internationaal bekende esportssterren als Joshua Rogers (winnaar van de 24H Virtual GTE van 2020), Kevin Siggy, Bono Huis, Atze Kerkhof, Michi Hoyer, Jernej Simončič en Nikodem Wisniewski slechts enkele van de zeer getalenteerde en vastberaden simracers die zich met de profs zullen combineren om een waar feest van competitie en entertainment te bieden.

In totaal hebben 200 rijders zich ingeschreven voor deelname aan het evenement, de afsluiter van de Le Mans Virtual Series die de echte racers van de motorsport samenbrengt met ’s werelds beste esports-squads. Naast het in de schijnwerpers zetten van de beroemde Franse sportwagenklassieker, en het bieden van 24 uur topentertainment voor deelnemers en fans over de hele wereld, staan er ook kampioenstitels en prijzengeld op het spel voor deelnemers aan het volledige seizoen.  

Van Belgische zijde is er uiteraard WRT, met Fabrice Cornelis, de enige Belg aan de start. De race begint om 14u00 (CET) op zaterdag 15 januari.