Home > Rally > Dakar 2022: Igor Bouwens beperkt de schade na kapotte schokdemper

Dakar 2022: Igor Bouwens beperkt de schade na kapotte schokdemper

Nadat hij in de openingsetappe op zondag een goede prestatie leverde en 18 plaatsen goedmaakte, kwam Igor Bouwens met de Gregoor Racing Iveco maandag als 26ste over de finish in de tweede etappe van de Dakar.

(persbericht/foto: rv, Willy Weyens)

Na een noodherstelling van een kapotte schokdemper, vroeg in de proef, wist hij vervolgens de schade te beperken. In het klassement zakte hij slechts drie plaatsen, van 16 naar 19. Hij blijft tweede rookie.

Zo jammer, want het was een heel plezante rit”, zegt Igor Bouwens. De Hammenaar was goed vertrokken, maar na een kleine 50 kilometer brak een schokdemper. Even was er zelfs vrees voor een vuurtje omdat de cabine zich met rook vulde, maar dat bleek niet het geval. De brandblussers konden weer opgeborgen. Copiloot Ulrich Boerboom kon de kapotte demper demonteren en de truck weer rijklaar te krijgen, maar dan wel met één in plaats van twee schokdempers linksvoor.

Igor Bouwens: “We konden voort rijden, maar we moesten heel voorzichtig zijn omdat we vreesden dat de bladveren anders zouden breken. Met heel veel schrik zijn we naar de finish gereden. Eén keer hebben we vast gestoken, maar de Nederlander De Groot heeft ons geholpen. Een fijne geste. Zo zijn we nog voor het donker uit de etappe geraakt. Jammer, maar het zal voor morgen zijn, hopelijk. Dat we nog 19de staan valt me mee. Ik dacht even dat we laatste gingen worden.

Copiloot Ulrich Boerboom: “De eerste duinen gingen heel goed, maar dan brak linksvoor de schokdemper af. We hebben zeker een half uur verloren, want we moesten ook nog een nieuwe band monteren. Omdat we nog maar één schokdemper hadden, en ook maar één reservewiel, hebben we eerst voorzichtig gereden. Daarna hebben we weer gas gegeven, omdat het belangrijk was om voor het donker uit de proef te geraken, wat ook gelukt is. De truck raakt vanavond perfect hersteld, dat is geen enkel probleem. We hebben er meteen een ingenieur van Donerre, de Franse leverancier van onze ophanging, bijgehaald om te komen kijken.