Home > Circuit > Mountain Bike: World E-Bike Series tekent overeenkomst met circuit van Spa-Francorchamps

Mountain Bike: World E-Bike Series tekent overeenkomst met circuit van Spa-Francorchamps

WES Management is verheugd een gloednieuwe hostinglocatie op de World E-Bike Series-kalender aan te kondigen: het Circuit van Spa-Francorchamps, in België. De meerjarige overeenkomst begint met de Belgische manchen op 3-4 september in 2022.

(persbericht)

Het iconische circuit is een van de meest legendarische in de autosport, geprezen door rijders van over de hele wereld, met de bekende Raidillon, en het viert dit jaar zijn 100ste verjaardag. Een mix van traditie en innovatie, niet alleen in zijn sport- en horecafaciliteiten, want de Belgische locatie staat open voor nieuwe disciplines en technologieën.

Spa-Francorchamps ligt in de prachtige streek van de Ardennen, in een natuurlijke, adembenemende, groene omgeving. De bossen zijn een onderscheidend kenmerk van het circuit, een mix van zachthout en hardhout die het perfecte terrein vormen voor een E-Mountain Bike World Cup-racebaan.

Francesco Di Biase, WES CEO en oprichter: We zijn verheugd om een ​​meerjarige overeenkomst aan te kondigen met een wereldberoemde locatie als het Circuit van Spa-Francorchamps. Deze samenwerking bevestigt de flexibiliteit van het WES-formaat. We kunnen tracés ontwerpen op veel verschillende locaties, en deze blijven uitdagend voor de rijders en vermakelijk voor het publiek. Het houden van een WES-evenement in zo’n iconisch circuit is opnieuw een kans voor WES en de lokale promotor om het woord van de elektrische transitie te verspreiden, met een innovatieve discipline die het aanbod van circuitevenementen vergroot. Bovendien brengen we de UCI E-MTB World Cup voor het eerst naar een land als België, dat een grote wielertraditie heeft: dit zal E-MTB dichter bij een breed publiek van fietsliefhebbers en amateurs brengen.

Melchior Wathelet, voorzitter van de raad van bestuur van het Circuit van Spa-Francorchamps: “Dit is een nieuwe mijlpaal in het diversificatieproces dat het circuit momenteel doormaakt. We zijn verheugd om de toevoeging van een nieuwe serie aan onze activiteiten op het circuit aan te kondigen: de Spa-Francorchamps WES UCI E-MTB Wereldbeker. Terwijl het circuit stevig vasthoudt aan zijn DNA als de tempel van de motorsport, ontwikkelt het ook nieuwe evenementen die innovatieve projecten vertegenwoordigen. De Spa-Francorchamps WES UCI E-MTB Wereldbeker past perfect in dit proces: een UCI elektrisch kampioenschap wielrennen dat plaatsvindt in het hart van het bos. Het Circuit wil ook van dit evenement een gelegenheid maken voor wielerfans, families en vrienden om de locatie te ontdekken door tal van sportieve en recreatieve activiteiten aan te bieden“.

Op 3 en 4 september wordt er gereden op een traject dat door de WES Staff samen met het Spa-Francorchamps is ontworpen, een circuit dat met de klok mee wordt gereden in race 1, op zaterdag en tegen de klok in tijdens race 2, op zondag.

Op basis van de vereisten van het WES-racecircuit, zullen de baanindeling en -kenmerken binnenkort worden onthuld. De Ride WES – de traditionele WES amateur randonnée – vindt plaats op zondag om E-bike rijders en beginners samen te brengen met pro’s en gidsen, samen met wielersterren wiens namen in de nabije toekomst bekend zullen worden gemaakt.