Home > Circuit > FIA F2: Drugovitch sluit testen bovenaan af, Cordeel schitterend zesde

FIA F2: Drugovitch sluit testen bovenaan af, Cordeel schitterend zesde

Felipe Drugovitch en MP Motorsport bleven domineren in de Formule 2 tests op Yas Marina. In de voormiddag was het Jack Doohan die met de UNI Virtuosi de beste tijd zette, voor…Drugovitch. In de namiddag sloot Drugovitch dan de driedaagse testsessie af met opnieuw de beste tijd.

Foto: © Dutch Photo Agency

Voor onze landgenoot Amaury Cordeel, die één van de weinige echte debutanten was in deze testdriedaagse, was er eerst een bemoedigende 17de tijd, in dezelfde seconde als de snelste man Doohan. Vermelden we nog dat liefst 18 rijders allemaal in diezelfde 1’36” reden! In de namiddag zette hij een schitterende zesde tijd en daarmee kan hij deze eerste kennismaking met de Formule 2 en het Van Amersfoort team op een positieve noot afsluiten.

De voorbije twee dagen werden vooral gebruikt om kennis te maken met het team, de wagen en de omloop, maar vandaag wou onze landgenoot vooral zijn visitekaartje afgeven. Het voorbije seizoen in F3 was geen geweldig succes door een opeenvolging van pech en een niet competitieve wagen bij Campos. Daarom ook is de honger bij Amaury Cordeel zeer groot om te bewijzen dat hij thuishoort in de eenzitterklassen op weg naar de Formule 1.
Met dit mooie resultaat hoopt de Belgische piloot en zijn entourage de komende weken te kunnen onderhandelen om mogelijk met Van Amersfoort in de F2 uit te komen.