Home > Circuit > In een notendop: nieuwtjes uit endurance

In een notendop: nieuwtjes uit endurance

FIA WEC – Oliver Jarvis vervoegt United Autosports en de slechts vijftienjarige Josh Pierson voor het seizoen 2022. Wie de derde rijder op de Oreca 07 wordt, zal later deze week worden bekendgemaakt.

IMSA – DragonSpeed USA betwist in 2022 het volledige IMSA WeatherTech SportsCar Championship in de LMP2-klasse. Met uitzondering van de 24 uur van Daytona, besturen Juan Pablo Montoya en Henrik Hedman de Oreca. Voor de 12 uur van Sebring wordt het duo alvast bijgestaan door Sebastian Montoya, de zestien-jarige zoon van Juan Pablo, die de wagen reeds tijdens de FIA WEC Rookie Test aan de tand voelde. Hoe de rijdersbezetting voor de 24 uur van Daytona zal zijn, wordt later bekendgemaakt.

IMSA – De BMW van Turner Motorsport zal wederom in Liqui Moly kleuren staan. Het team komt met een nieuwe M4 GT3 aan de start.

24H Series – SPS automotive-performance neemt met 2 Mercedes-AMG GT3 deel aan de 24 uur van Dubai. Op de #75, in GT3-Pro, vinden we Kenny Habul, Mikaël Grenier, Maro Engel en Jules Gounon. De #20, uitkomend in GT3-Am, wordt bestuurd door Reema Juffali, Valentin Pierburg, George Kurtz en Ian Loggie.

(Foto: © Twitter Juan Pablo Montoya)