Home > #Hoofdnieuws > Interview Xavier Dekeyser “Dit hebben we nooit durven dromen”

Interview Xavier Dekeyser “Dit hebben we nooit durven dromen”

Het was een druk eerste rallyseizoen voor de zaakvoerder van betonwerken Dekeyser, Xavier Dekeyser. Samen met Nele Tassaert reed hij in zijn Renault Clio RSR Rally5 niet minder dan acht wedstrijden en moesten ze geen enkele keer opgeven. Autosportwereld.be sprak met Xavier die zijn geslaagd debuut analyseerde.

“Ik ga sinds mijn 17 jaar naar rally kijken. De geur, de snelheid, de kick…”, gaat Xavier van start. “Tielt, Oostrozebeke, Spa en de Condroz Rally stonden steevast op het lijstje om te gaan bekijken. Mede dankzij mijn echtgenote Roos maakte ik eind 2020 de klik en koos ik voor de rallysport. Voorheen was er altijd de factor tijd, gezien mijn bedrijf, mijn drie schatten van kinderen… Ik was echter al 47”, gaat de Waregemnaar verder.

“Nele Tassaert, de meter van onze dochter, stond mee aan de wieg van het project XT. Nele was ondertussen een habitué en stond ook te popelen om met onze eigen wagen voor de dag te komen, niet wetende of we dit überhaupt wel zouden kunnen. Gelukkig zijn we beiden uiterst gedreven in alles wat we doen en we wilden dan ook niets aan het lot overlaten. Dankzij onze mentor Jonas Langenakens, enkele circuitdagen en een testdag later, waren we er volledig klaar voor, of dat dachten we toch,” lacht Xavier. “Nota’s maken voor de Monteberg Rally, onze eerste rally, iets wat een detail leek, heeft ons toch enkele nachten wakker gehouden. We konden gelukkig met de ervaring van Nele al een pak verder. Ik ben mijn corijder Nele echt dankbaar, want soms wordt de taak van copiloot wat op de achtergrond geschoven, maar eens je in de wagen zit, kan je wel echt niet zonder, zelfs als je denkt alle bochten te kennen.”

Ondertussen hebben Xavier en Nele reeds zeven wedstrijden in België gereden (Monteberg Rally – Omloop van Vlaanderen – Hemicuda Rally – Sezoens Rally – Condroz Rally – 6 uur van Kortrijk – Spa Rally) en zelfs één in Nederland, de GTC Rally. “We hebben dit jaar enorm veel geleerd, dag en nacht waren we bezig met de parcours, nota’s, en onboards. Het was zeer intens, telkens opnieuw die gezonde stress en adrenaline. Een verslaving, beter kan ik het niet zeggen. Maar wat een schitterende ervaring, op alle gebied! Het verbaasd me nog steeds hoe de wagen “plakt” op de weg, ongeacht de omstandigheden. Wetende dat onze Clio nog niet het achterste van zijn tanden heeft laten zien,” gaat Xavier trots verder.

“Niet tegenstaande ons eerste geslaagde seizoen, hebben we nog steeds een heel parcours af te leggen. Zowel als piloot als copiloot, maar de wil is er om nog veel bij te leren, te willen luisteren naar de ervaren rotten en ons service team, zodat we alles nog meer kunnen fine tunen, en dit, tot we op ons limiet geraken. De top gaan we niet meer bereiken, daarvan zijn we ons ook bewust, maar als we mooie, progressieve resultaten kunnen neerzetten, en de mensen van ons praten en zich mooie passages kunnen herinneren, dan zijn we al super tevreden. We willen vooral plezier hebben en er ten volle van kunnen genieten. 2022 Wordt opnieuw een intens rallyseizoen. Als alles goed gaat zullen we een twaalf tal rally’s rijden. We kijken alvast uit naar de Haspengouw Rally in februari! Graag wil ik nog kort even van de gelegenheid gebruik maken om al onze sponsors die in ons geloofden van dag één, onze partners voor hun ongelofelijk geduld, Anthony van PTR , onze trouwe fans, maar zeker ook Nele te bedanken,” sluit Xavier af.