Home > Circuit > FIA WTCR: Gilles Magnus blikt terug op 2021

FIA WTCR: Gilles Magnus blikt terug op 2021

Gilles Magnus won dit jaar met zijn Audi van Comtoyou Racing de WTCR Trophy voor doorwinterd toerwagenrijder Tom Coronel. De vertegenwoordiger van het RACB National Team eindigde tiende in het algemene klassement en zegevierde in race 1 op de Hungaroring in Boedapest. Er zat echter meer in voor de tweevoudig winnaar van de 24 uur van Zolder.

(Foto: © FIA WTCR)

“Ik kan tevreden zijn. Mijn prestaties waren goed, het team en Audi Sport hebben dat gezien, en ik hielp mijn ploeggenoot Frédéric Vervisch zo veel als ik kon tijdens de laatste races.

Het was een seizoen van hoogtes en laagtes. We hadden enkele uitvalbeurten en startplaatsen vanop de laatste rij door problemen in de kwalificatie. Dit kostte ons zelfs de mogelijkheid om voor de algemene titel te strijden. De Junior titel voor één punt missen was pijnlijk, maar we mogen daarop niet focussen. Regelmaat was belangrijk en dus kan ik winnaar Luca Engstler enkel feliciteren.

Ervaring is een belangrijk item om de volgende stap te zetten. Qua snelheid zit ik er meestal bij. Ik had wat pech, maar het was niet enkel dat. Ik moet daarin eerlijk zijn. Het gaat ook over ervaring en het maken van de juiste keuzes op het juiste moment. Fred doet dit heel goed en ik denk dat ik op dat vlak sterk verbeterde tijdens het seizoen. Ik kan uiteraard heel veel van Fred leren, wat goed is voor de toekomst. Op een dag zal ik zijn evenknie zijn!”