Home > Circuit > FIA F2: Zhou wint Sprintrace 2 in Abu Dhabi

FIA F2: Zhou wint Sprintrace 2 in Abu Dhabi

In de Formule 2 viel er sinds vanmorgen niets meer te rapen dan de eer en glorie. Alfa Romeo nieuwkomer Guanyu Zhou maakte er een zaak van om nog een wedstrijd te winnen voor hij zijn debuut maakt in de F1.

foto:(c)fiaformula2.com/media

Het was al geleden van juli dat Zhou nog eens een wedstrijd won. De Chinees zette eerst poleman en leider Marcus Armstrong onder druk, die bij een herstart na Virtual Safety Car plots zijn DAMS bolide moest parkeren. Zhou brak dan met de UNI Viruosi wagen weg van Drugovitch, die nog verder zou terugzakken in de rangschikking. De man met de snelheid bleek dan Robert Shwartzman, die de Prema naar de tweede plaats stuurde terwijl Ralph Boschung zijn Campos op de derde podiumtrede zette.

Een race om te vergeten was het voor de nieuwbakken kampioen Oscar Piastri. De Australiƫr ging zeer strijdvaardig van start maar moest na een aantal chaotische inhaalpogingen in het middenveld uiteindelijk zijn Prema aan de kant zetten na een incident.

In het kampioenschap verandert er weinig. Piastri is uiteraard al kampioen, Shwartzman blijft op de tweede plaats en Zhou blijft derde, al loopt hij enkele punten in op de Rus. Morgen is er nog de hoofdrace met 27 punten te begeven. Dat kan, afhankelijk van de omstandigheden, nog een verschil maken in de strijd om het vice-kampioenschap.