Home > #Hoofdnieuws > F1: een boodschap in kleur voor Kimi en Antonio in Abu Dhabi

F1: een boodschap in kleur voor Kimi en Antonio in Abu Dhabi

Alfa Romeo zal na drie jaar afscheid nemen van zijn rijders met een speciale kleurstelling op zijn C41-wagens tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi. De auto’s van Kimi Räikkönen en Antonio Giovinazzi zullen voorzien zijn van speciale boodschappen van het team aan beide coureurs, aangezien het duo hun reis met het team beëindigt, een reis die samen begon in 2019.

(persbericht)

De boodschap zal worden verwerkt in de Alfa Romeo-logo’s op de motorkappen van de auto’s, waarbij de tekst de plaats inneemt van de horizontale arm van het Milanese kruis. Antonio’s auto krijgt de Italiaanse tekst “Grazie di tutto, Antonio” – bedankt voor alles, Antonio – als eerbetoon aan de bijdrage die de Italiaanse coureur sinds de oprichting aan het team heeft geleverd; Kimi’s auto krijgt in plaats daarvan de tekst “Beste Kimi, we laten je nu met rust”, een ironisch eerbetoon aan een van de klassieke radioboodschappen van het team die de geschiedenis is ingegaan als Formule 1-legende tijdens de lange carrière van de Fin.

De boodschappen zullen tijdens alle sessies van de Grand Prix van Abu Dhabi te zien zijn en zijn slechts een van een reeks eerbetonen aan Kimi en Antonio gedurende het hele weekend, waarbij het team er in de loop van de dagen nog meer zal onthullen. Het seizoen 2021 loopt ten einde, net als de samenwerking tussen twee rijders die miljoenen fans hebben weten te charmeren met hun persoonlijkheid, humor en toewijding aan de racerij, en die de waarden van Alfa Romeo op en naast het circuit met trots vertegenwoordigen.