Home > F1 > F1: wegen van Mercedes-AMG Petronas en Kingspan scheiden nu al

F1: wegen van Mercedes-AMG Petronas en Kingspan scheiden nu al

Het Mercedes-AMG Petronas F1 Team en Kingspan hebben vandaag aangekondigd dat ze wederzijds zijn overeengekomen om hun samenwerking te beƫindigen.

foto: (c)Johnortt onder CC BY-SA 3.0
op https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=33489958

Het nieuwe partnerschap, dat nog maar vorige week werd aangekondigd, omvatte het de leiding van een nieuwe Sustainability Working Group voor het team door Kingspan, met als doel CO2-reductie te realiseren door middel van hun toonaangevende milieuvriendelijke oplossingen voor de toekomstige campus van het team. Beide partijen zijn echter tot de conclusie gekomen dat het niet gepast is om de samenwerking op dit moment voort te zetten, ondanks de beoogde positieve impact, en er werd daarom overeengekomen dat deze met onmiddellijke ingang wordt stopgezet.

Er was de laatste dagen controverse gerezen omtrent de betrokkenheid van Kingspan bij de brand in de Grenfell toren. In een communiquƩ ontkent Kingspan echter dat zij betrokken waren bij de erg betwiste renovatie van de toren, een renovatie die door sommigen wordt gezien als een van de oorzaken van de rampzalige brand.

De verklaring van Kingspan:

Duurzaamheid en sport zijn twee langdurige passies en verplichtingen bij Kingspan. Toen het Mercedes AMG PetronasF1 Team ons benaderde om hun nieuwe Sustainability Working Group voor te zitten, zagen we een unieke kans om de twee samen te brengen op een manier die een sport zou ondersteunen waar we van houden, en tegelijkertijd duurzaamheid op een wereldtoneel zou brengen. We zijn ons terdege bewust van de gevoeligheden die de afgelopen dagen zijn gerezen en daarom zijn we het er gezamenlijk over eens dat het op dit moment niet gepast is om vooruit te gaan. Hier is de afgelopen dagen veel over geschreven, en uit consideratie voor onze klanten en alle geweldige mensen die voor ons werken, geloven we dat we moeten reageren.

We hadden geen rol bij de renovatie van de Grenfell Tower. Ons bedrijf Kingspan Insulation UK is echter een kerndeelnemer in de Grenfell Tower Inquiry en ondersteunt het belangrijke werk van deze onderzoekscommissie volledig. We begrijpen dat dit een complex onderwerp is, maar er zijn enkele belangrijke feiten die we graag willen uitleggen:

  1. We hebben de bekleding op debuitenkant niet gemaakt op Grenfell Tower. Het onderzoek zelf heeft verklaard dat “de belangrijkste reden” voor snelle branduitbreiding op Grenfell de polyethyleenkern ACM-bekleding was die aan de buitenkant van het gebouw werd gebruikt. Geen enkel gevelsysteem dat deze PE ACM-bekleding gebruikt, ongeacht de gebruikte isolatie, zou de noodzakelijke grootschalige brandtest hebben doorstaan.Onze K15-isolatieplaat is misbruikt in dit onveilige en niet-conforme systeem.
  2. We hebben K15 niet geleverd of aanbevolen aan Grenfell Tower. K15 maakte ongeveer 5% van de isolatielaag van het gevelsysteem uit. Het werd vervangen zonder ons medeweten.
  3. We hebben nieuwe tests voltooid die de eerdere beweringen over brandveiligheid van de drie historische K15-systeemtests op grote schaal ondersteunen, die tijdens het onderzoeksproces ter discussie kwamen.”

We hebben onze oprechte excuses aangeboden voor deze acties door een kleine groep medewerkers van onze Kingspan Insulation UK-business. Dit weerspiegelt op geen enkele manier de cultuur of waarden van Kingspan. Tekortkomingen kunnen nooit meer voorkomen staat in onze verklaring van 19 februari. De planeet is onze prioriteit en we zijn resoluut gefocust op het spelen van onze rol in de strijd tegen klimaatverandering door middel van onze producten en het Planet Passionate-duurzaamheidsprogramma.