Home > #Hoofdnieuws > Indycar: De Vries snelste in test, maar ook Vandoorne maakt indruk

Indycar: De Vries snelste in test, maar ook Vandoorne maakt indruk

Op Sebring waren er gisteren testritten voor de Indycar. McLaren hield er een evaluatietest met onder andere onze landgenoot Stoffel Vandoorne aan het stuur van de McLaren Arrow SP. Het was echter Nyck de Vries die de Meyer Shank Racing-Honda aan de top van de tabel zette in deze sessie met vier wagens op het korte parcours van Sebring International Raceway.

Foto: © Arrowmclarensp.com/archief foto

De regerend Formule E-kampioen reed de 2,7 mijl lange configuratie van het legendarische circuit in 52,552 seconden en zette zijn beste tijd neer in de 25ste van 62 afgelegde ronden. De teams kregen slechts vier sets banden en bij Myer-Shank sprong men nog wat spaarzamer om met het rubber waardoor De Vries zelfs veel minder ronden draaide dan de andere rijders in actie. De Brit Callum Ilott, in de Juncos Hollinger Racing-Chevrolet, reed 109 ronden en werd tweede in de test, op drie tienden van De Vries. Ilott heeft al wat ervaring aangezien hij de laatste drie races van het IndyCar-seizoen 2021 afwerkte.

Vandoorne op pole voor derde zitje?

Stoffel Vandoorne legde met een Arrow McLaren SP-Chevy 138 ronden af en klokte de derde tijd. De voormalige McLaren Formule 1-rijder en De Vries’ teamgenoot bij Mercedes in FE dit jaar, maakte wel indruk op teambaas Taylor Kiel. Dat is potentieel goed nieuws want Arrow McLaren SP is van plan om in 2023 drie wagens voltijds in te zetten, maar liet ook al vallen dat er al in 2022 verschillende wedstrijden zouden kunnen komen met drie wagens. Daarom was er ook de eerdere test met Nico Hulkenberg in oktober op Barber Motorsports Park. De Duitser sloeg het aanbod echter af en dus blijft Vandoorne een potentiële kandidaat om in het AMSP-team Pato O’Ward en Felix Rosenqvist te gaan vervoegen voor enkele races in 2022.

Er komt nog bij dat vandaag het nieuws bekend raakte dat McLaren zijn betrokkenheid in het Indycar-kampioenschap zal opvoeren. Het bedrijf wordt voor 75% aandeelhouder bij McLaren Arrow SP. De 26-jarige Brit Jack Aitken tenslotte, werd in de test vierde voor Ed Carpenter Racing-Chevy. Dat team zoekt nog een rijder voor de stratenraces en de gewone circuits.