Home > #Hoofdnieuws > WRC Monza: Evans leider na openingsdag

WRC Monza: Evans leider na openingsdag

Na de eerste dag van de WK rally in Monza, de slotmanche van het seizoen, leidt de Welshman Elfyn Evans met een kleine marge van 1,4 seconde op zijn rivaal in de titelstrijd, Sébastien Ogier. De beide Toyota-rijders gaan Thierry Neuville vooraf (+21,6 seconde). Neuville is quasi zeker van de derde plek in het WK.

Foto: © Toyota Gazoo WRC

De Toyota-rijders waren vooral ’s ochtends in de bergen toch iets sneller dan de armada van Hyundai, maar er is niets gespeeld in en om Monza. Neuville volgt op een twintigtal seconden van de leiders die hun titelstrijd uitvechten en ook Sordo is op 24,6 seconden niet geheel kansloos. Sordo won overigens de laatste KP in het duister, daar waar Neuville één KP eerder de snelste was. Evans won twee proeven op de openingsdag en Ogier drie. Met deze stand is Ogier uiteraard wereldkampioen.

De verrassend goede Oliver Solberg (Hyundai) sluit de top 5 af, en dat op 50,6 seconden. Takamoto Katsuta (Toyota), Gus Greensmith (Ford) en Teemu Suninen, de nieuwkomer bij Hyundai, vechten nog een leuke strijd om de plaatsen zes, zeven en acht uit. Kalle Rovanperä (Toyota) mag niet aanvallen van zijn werkgever en hij doet dat ook niet als negende in de stand.

In WRC2 leidt Marco Bulacia (Skoda), met een vijftal seconden bonus op Hyundai-rijder Jari Huttunen. In WRC3 is Yohan Rossel de leider in zijn Citroën en Grégoire Munster is voorlopig knap derde in zijn Hyundai.

Morgen starten we weer met vier proeven in de bergen, gevolgd door twee KP’s in het park aan het circuit van Monza.