Home > #Hoofdnieuws > De autosport dit weekend: op zoek naar een wereldkampioen

De autosport dit weekend: op zoek naar een wereldkampioen

Met Qatar starten we dit weekend aan het slotakkoord van het WK F1 2021 in het Midden-Oosten. Na Qatar volgen immers nog Saoedi-Arabië en Abu-Dhbai, waarbij opvalt dat twee van de drie circuits nieuw voor iedereen zijn. De spanning stijgt in de F1 en we gaan dus nog vier spannende weken tegemoet.

Maar dat is niet alles voor dit weekend, want in en om Monza wordt uitgemaakt wie de wereldkampioen WRC 2021 wordt en die strijd is er een tussen Sébastien Ogier en zijn Toyota-teamgenoot Elfyn Evans. In Monza verdedigen Thierry Neuville en Grégoire Munster de kleuren van Hyundai.

Nog rally is er op de Canarische eilanden, met de slotmanche van het FIA ERC, zonder landgenoten en de Europese titel is al uitgedeeld aan de Noor Andreas Mikkelsen. In eigen land tot slot zijn er twee regionale rally’s, met de Rallye des Crêtes in de buurt van Malmedy en de 6 uur van Kortrijk. In het zuiden van Frankrijk is er de slotmanche van het Franse kampioenschap met de klassieke Rallye du Var, met onder meer Charles Munster.

Uithoudingsraces zijn er ook, met de slotmanche van de 2PK en C1-competities op het Franse Croix en de 24 uur van Sebring, met welgeteld één Belgische deelnemers, Mathieu Detry in de AC Motorsport Audi RS3 TCR.