Home > #Hoofdnieuws > F1 Brazilië: Hamilton weergaloos

F1 Brazilië: Hamilton weergaloos

Lewis Hamilton won voor Mercedes de Grote Prijs van Brazilië. De Brit was er sneller dan puntenleider Max Verstappen met zijn Red Bull. Bottas zette de andere Mercedes op de derde plaats. Verstappen behoudt de leiding in de WK stand, Hamilton komt wel iets dichterbij.

foto: (c)mercedesamgf1.com

Bij de start van de wedstrijd leek Red Bull het laken naar zich toe te trekken. Bottas ging even in de fout, Verstappen en Perez stoomden langszij de Mercedes. Hamilton, vertrokken vanop de tiende plaats, klauwde zich ondertussen doorheen het peloton, kwam achter Bottas op de vierde plaats en kreeg een mooie vrijgeleide van zijn teamgenoot naar de derde stek. Twee safety car periodes voor het opruimen van stukken carbon, maakten de zaak niet eenvoudiger voor Verstappen. Hamilton vocht zich uiteindelijk voorbij Perez en liep in.

Het was dan Hamilton die in de 27ste ronde vanop de tweede positie de pits opzocht. Bij Red Bull reageerde men onmiddellijk, Verstappen liep binnen in de 28ste ronde. Verstappen ging dan op sleeptouw met het hele Mercedes team achter hem, Hamilton voor Bottas. De verrassende zet kwam van Red Bull, waar Verstappen in de 41ste ronde zijn tweede pitstop pakte en met nieuwe harde banden naar buiten kwam. De rondes daarna stopten op hun beurt Bottas en Perez, Hamilton liet het tot de 44ste ronde om zijn tweede stop uit te voeren. Daarna ging de regerend wereldkampioen op zoek naar Verstappen.

Wat eerst leek op een vergissing van Mercedes, bleek uiteindelijk goed uit te draaien. Hamilton haalde Verstappen in met zevenmijlslaarzen, had een eerste akkefietje met de Nederlander maar haalde hem uiteindelijk in op DRS in bocht vier in de 59ste ronde. Daarna liet hij alle teugels los en pakte tot meer dan zeven seconden voorsprong. Verstappen had hierop geen antwoord meer.

Magistrale zege dus voor Hamilton, die vanaf de 10de plaats naar de leiding ging en uiteindelijk won met 10 seconden voorsprong. Bottas bezette de derde podiumtrede, Perez strandde op de vierde plaats maar pakte nog wel de snelste ronde af van Hamilton. De Ferrari’s van Leclerc en Sainz, Gasly (Alpha Tauri), de Alpine’s van Alonso en Ocon, en de McLaren van Norris verdeelden de rest van de punten.

In de WK tussenstand telt Verstappen 332,5 punten tegenover Hamilton met 318,5 punten. De volgende wedstrijd is er al volgende week, op het Losail circuit in Doha, Qatar.