Home > #Hoofdnieuws > F1 Brazilië: Bottas wint sprintrace

F1 Brazilië: Bottas wint sprintrace

Over de sprintrace kunnen we kort zijn. Valtteri Bottas pakte de leiding bij de start en werd in de rest van de race nooit meer echt bedriegd. De Fin pakt daarmee de zege in de sprintrace en de pole voor de hoofdrace van morgen

foto: (c)mercedesamgf1.com

Valtteri Bottas legde de basis voor de zege in de sprintrace toen hij de Mercedes in bocht 1 voorbij de Red Bull van Verstappen stuurde. Verstappen ging nog even wijd en zag daardoor Carlos Sainz nog de Ferrari naar de tweede plaats loodsen. Het werd voor de Nederlander dus nog een strijd voor de tweede plaats, die hij uiteraard na verloop van tijd haalde, en daarna nog een inhaaljacht op Bottas. De Fin leek echter da zaken onder controle te hebben en reed verder naar de zege en naar de pole in de race van morgen.

Achter Bottas eindigde Verstappen als tweede en hij doet daarmee een goede zaak in de WK stand aangezien hij nog twee punten verder uitloopt op rivaal Hamilton. Carlos Sainz pakte de derde podiumtrede. Daarachter realiseerde Lewis Hamilton een prachtige inhaalrace nadat hij vanaf een laatste positie de wedstrijd moest aanvangen. Hamilton sneed doorheen het peloton en strandde uiteindelijk op de vijfde positie.

Dat heet dan “de schade beperken”. Want morgen moet hij nog vijf posities achteruit wegens een wissel van de motor en dus start hij als tiende in de hoofdrace.