Home > #Hoofdnieuws > F1 Brazilië: Hamilton is de meester

F1 Brazilië: Hamilton is de meester

Lewis Hamilton en de Mercedes waren heer en meester in de kwalificatieritten voor de F1 in Sao Paolo. Verstappen zorgde voor een mooie uitdaging maar in Brazilië was er weinig kruid gewassen tegen een zeer gemotiveerde Lewis Hamilton.

foto: (c)mercedesamgf1.com

Stroll, Latifi, Russel , Schumacher en Mazepin. Dat waren de afvallers in de Q1 en dat was weinig verrassend. Aan de andere kant van de tabel namen Hamilton en Bottas de beste posities in.

Eenzelfde scenario zagen we in het tweede deel van de sessie met opnieuw Hamiton voor Bottas en Verstappen o pde derde plaats. Ocon, Vettel,Tsunoda, Raikkonen en Giovinazzi haalden de horde niet.

Het ultieme deel van de sessie zag een duel tussen Hamilton en Verstappen, al leek de Brit de gehele sessie de zaken onder controle te hebben. Hamilton zette de beste tijd voor Verstappen en Bottas, met Perez op de vierde plaats en daarmee werd de pikorde in de F1 compleet gerespecteerd. Gasly, Sainz, Leclerc, Norris, Ricciardo en Alonso vervolledigden de top tien. Morgen is er dus de sprintrace en die finishorde zal de startgrid bepalen van de uiteindelijke race op zondag.