Home > Moto > Internationaal > Moto: Lorenz Luciano met ArtBox naar European Talent Cup

Moto: Lorenz Luciano met ArtBox naar European Talent Cup

Bekroond met zijn tweede titel van vice-kampioen in de Northern Talent Cup, werd de jonge motorrijder uit Carnières (Henegouwen) afgelopen september geselecteerd om deel te nemen aan de Red Bull MotoGP Rookies Cup. Managementstructuur Zelos/MIG bood hem ook een contract aan als professionele rijder en verzekerde hem daarbij van een plaatsje in de European Talent Cup, in het Spaanse ArtBox-team voor 2022. Deze twee competities worden beschouwd als de ideale springplank naar het FIM Moto3™ Wereldkampioenschap.

(persbericht)


 
Lorenz Luciano, deelnemer aan de Northern Talent Cup in 2020 en 2021 met het Junior Black Knights-team van de Belgian Motorcycle Academy, liet zich zeer positief opmerken met uitstekende resultaten: vice-kampioen aan het einde van elk seizoen, 7 podia en 4 overwinningen in 2021. MotoGP 2021 ™ promotor Dorna Sports merkte hem op en selecteerde Lorenz Luciano om zich bij ’s werelds beste jonge talenten te voegen in de Red Bull MotoGP Rookies Cup in 2022.
 
Lorenz Luciano werd ook uitgenodigd om deel uit te maken van de Zelos/MIG-managementstructuur om aanspraak te maken op een lange termijn professioneel pilotencontract. Na zijn meer dan succesvolle opleiding aan de Belgian Motorcycle Academy, vervoegt hij Barry Baltus en Xavier Siméon als officiële Zelos/Classic 21-rijders.
 
Daarom besloot Zelos/MIG om hem binnen het ArtBox-team een ​​plaats te geven in de European Talent Cup (ETC). Deze cup, gelanceerd in 2017 door Dorna Sports, is een categorie van de FIM CEV Repsol die een benchmark is geworden voor jonge talenten als  potentiële springplank naar het FIM Moto3 ™ Junior World Championship. Hierin nemen jonge piloten het tegen elkaar op op identieke motorfietsen: Honda NSF 250’s. Het ArtBox-team, gevestigd in Barcelona, ​​werd in 2020 opgericht door Guillem Alonso, die de voorgaande 7 jaar in het Flat Track Wereldkampioenschap heeft gewerkt en meer dan 10 jaar ervaring heeft in MotoGP™. Naast Lorenz Luciano treffen we ook de Australiër Angus Grenvell en de Spanjaard Pau Alsina in dit team.
 
Freddy Tacheny, oprichter van Zelos en voorzitter van de Belgian Motorcycle Academy (BMA), is verheugd: “Ik ben bijzonder blij dat Lorenz Luciano dankzij zijn ontluikend talent samen met Barry Baltus, onze Belgische vertegenwoordiger in Moto2™ en Xavier Siméon, wereldkampioen endurance 2021, het Zelos/MIG team vervolledigt. Vervolgens wil ik erop wijzen dat Lorenz de eerste pupil van de Belgian Motorcycle Academy is die toegang heeft tot de Red Bull MotoGP Rookies Cup en deelneemt aan de European Talent Cup. Hij belichaamt perfect het succes van het begeleidingstraject dat we in 2019 hebben opgezet en waardoor deze getalenteerde jonge coureur nu kan deelnemen aan twee competities op zeer hoog niveau. Ik maak van deze gelegenheid gebruik om de stichtende leden van de BMA, het Circuit van Mettet, de FMWB, Zelos/MIG en het Belgian Motorcycle Fund te bedanken.”
 
Lorenz Luciano over zijn deelname aan de European Talent Cup: “Het is een prachtige kans voor mij om deel te nemen aan dit gerennomeerde kampioenschap, ik heb heel lang naar dit moment uitgekeken en ik ben blij dat ik voor dit geweldige team, ArtBox, kan rijden. Mijn doelen voor volgend seizoen in mijn nieuwe ArtBox-team zijn vooral om keihard mijn best te doen, stevig te trainen, plezier te hebben en de best mogelijke resultaten te behalen. Ik wil al mijn coaches van Belgian Motorcycle Academy bedanken voor de geweldige opleiding die ik heb gekregen, want als ik sta waar ik nu sta, is het dankzij hen, het ArtBox-team en natuurlijk Zelos die mij hun vertrouwen hebben geschonken. Dit laat me toe om naar een steeds hoger niveau te evolueren.
 
De voorlopige kalender voor de European Talent Cup 2022 moet nog worden bekendgemaakt, maar het grootste deel van de races zal plaatsvinden in Spanje en Italië.