Home > #Hoofdnieuws > F1 Mexico: Bottas met het laatste woord

F1 Mexico: Bottas met het laatste woord

Sterk staaltje kwalificatiewerk van het Mercedes-team dat uiteindelijk Red Bull op zijn plaats zette en de eerste startrij in beslag neemt voor de race van morgen in de ijle Mexicaanse lucht.

foto: (c)mercedesamgf1.com

Vijf plaatsen straf voor Russel voor de vervanging van de versnellingsbak en een start vanaf de staart van het peloton voor Norris wegens een nieuwe Mercedes motor, dat waren de laatste nieuwtjes voor de aanvang van de kwalificatiesessie. Een sessie die trouwens al een begin nam met een lange onderbreking nadat Lance Stroll zijn Aston Martin in de muur zette. Daarna was het Alonso die zijn dipje kende, toen hij zijn Alpine niet voorbij de Q1 kreeg. Hij werd vergezeld van Latifi, Schumacher en Mazepin. Vooraan zette Bottas de snelste tijd

Q2 dan met een beste tijd voor Hamilton. Nu waren het Vettel, Räikkönen en Giovinazzi, Russel en Ocon die afvielen.

Mercedes was het team in vorm. Uiteindelijk was het Valtteri Bottas die zijn exemplaar op de pole zette, voor teamgenoot Hamilton en voor de Red Bulls van Verstappen en Perez, en daarmee gaf Mercedes wel een lesje aan Red Bull. Pierre Gasly (Alpha Tauri-Honda), Carlos Sainz (Ferrari), Daniel Ricciardo (McLaren-Mercedes), Charles Leclerc (Ferrari),Yuki Tsunoda (Alpha Tauri-Honda) en Lando Norris (McLaren-Mercedes) vervolledigden de top 10 van een startgrid waar morgen de nodige wijzigingen aan zullen worden aangebracht.