Home > #Hoofdnieuws > FIA WEC Bahrein: Toyota, Team WRT en Ferrari kampioen!

FIA WEC Bahrein: Toyota, Team WRT en Ferrari kampioen!

In de acht uur durende finale van het WK uithouding bleef Toyota ongeslagen in Hypercar en scoorde een dubbel met een overwinning voor Brendon Hartley, Kazuki Nakajima en Sebastien Buemi. Team WRT met haar rijders Charles Milesi, Ferdinand Habsburg en Robin Frijns zegevierde opnieuw in de LMP2-klasse en kroonde zich kampioen. De Ferrari van Alessandro Pier Guidi en James Calado kwam als eerste GT over de finish, maar de finale in deze klasse deed stof opwaaien.

(Foto: © FIA WEC)

Een tweede plaats was voor Jose Maria Lopez, Kamui Kobayashi en Mike Conway echter voldoende om de titel te pakken. Nicolas Lapierre wist in de openingsfase met de Alpine A480 even de leiding te nemen, maar door een versnellingsbakprobleem verloren ze al snel enkele ronden. Ze klommen echter op in het klassement en vervolledigden het algemene podium.

Team WRT benaderde dit seizoen de perfectie in LMP2! Na een knappe overwinning bij hun debuut in de 24 uur van Le Mans, wonnen ze de European Le Mans Series en nu ook het FIA World Endurance Championship. Het trio Milesi-Habsburg-Frijns reed een zeer sterke seizoensafsluiter en won overtuigend met meer dan een minuut voorsprong op de #38 Jota Sport van Roberto González, António Felix Da Costa en Anthony Davidson. Stoffel Vandoorne werd samen met Sean Geleal en Tom Blomqvist derde en zijn runner-up in het kampioenschap.

Bij GTE Pro zat het venijn in de staart. Tijdens het gedubbeld worden door een LMP2 reed de #51 Ferrari, bestuurd door Pier Guidi, de #92 Porsche van Christensen aan. Als compensatie diende de Ferrari de Porsche voorbij te laten, maar de Porsche maakte een pitstop en ook de Ferrari deed dat ietsje later. De #51 liet de Porsche niet meer voorbij en zo wonnen Alessandro Pier Guidi en James Calado. Deze overwinning schenkt ook de titels aan Ferrari en Pier Guidi-Calado, maar zal ongetwijfeld nog stof doen opwaaien.

Ook in GTE Am was de kampioen nog niet bekend en ging het tussen de #83 AF Corse Ferrari van Perrodo-Nielsen-Rovera en de #33 TF Sport Aston Martin bestuurd door Keating-Pereira-Fraga. Een aanrijding tussen Ben Keating in de #33 en de #98 Aston Martin van Paul Dalla Lana legde de strijd al snel in een definitieve plooi. De #83 zette met een overwinning de kers op de taart. Sarah Bovy eindigde met de Iron Lynx Ferrari negende. Haar Ferrari verloor enkele ronden na een aanrijding.

We zetten nog even de kampioenen op een rijtje:

Hypercar rijders: Lopez-Kobayashi-Conway

Hypercar: Toyota Gazoo Racing

GT rijders: Pier Guidi-Calado

GT constructeurs: Ferrari

LMP2 rijders: Milesi-Habsburg-Frijns

LMP2 pro/am rijders: van Eerd

LMP2 teams: Team WRT #31

LMP2 pro/am teams: Racing Team Nederland #29

GTE Am rijders: Rovera-Perrodo-Nielsen

GTE Am teams: AF Corse #83