Home > #Hoofdnieuws > De autosport dit weekend: druk, druk, druk!

De autosport dit weekend: druk, druk, druk!

Hoewel het winteruur al is ingegaan en de blaren volop kleuren, staan we nog maar eens voor een druk autosportweekend. Niet alleen in het buitenland is er brandende actualiteit, met de de 47ste editie van de Condroz Rally, staan we ook voor een topweekend in eigen land.

Foto: © Brecht Decancq

Maar laten we eerst even de zon opzoeken: in Mexico start de eindspurt van het WK F1 2021. Zonder pauze trekken de F1-rijders nu achtereenvolgens naar Mexico, Brazilië en Qatar, waarna hen één week rust wordt gegund, alvorens in Saoedi-Arabië en Abu Dhabi de werkelijke finale aan te vatten. Hamilton of Verstappen: wie zal het zeggen?

In Bahrein is het dit weekend tijd voor de laatste manche van het FIA WEC, met een prachtige eindstrijd in LMP2 tussen enerzijds het Belgische succesteam WRT en anderzijds Jota Sport, waar Stoffel Vandoorne aan boord zit. Opvallend, Vandoorne won dit seizoen nog geen enkele race, maar kan dus wel de titel binnenhalen. In GTE vechten Porsche en Ferrari een ware oorlog uit, met amper één punt tussen de beide constructeurs. Adrien De Leener (Porsche) en Sarah Bovy (Ferrari) zijn er onze andere vertegenwoordigers, terwijl Ghislain Cordeel in het voorprogramma aan het werk is. Cordeel komt met GP Elite in de Porsche Challenge Middle East uit.

In Adria wordt dan weer de voorlaatste meeting van de WTCR verreden, met uiteraard ook onze landgenoten Fred Vervisch en Gilles Magnus, beide in een Audi RS3 TCR van Comtoyou Racing. Vervisch vecht voor de algemene titel, Magnus leidt bij de Juniors en de in de WTCR Trophy.

Maar dat is nog niet alles. Op de Nürburgring, waar mogelijk sneeuw verwacht wordt, is er de slotmanche van de ADAC GT, maar onze landgenoten Charles Weerts en Dries Vanthoor (Audi) spelen er geen rol van betekenis meer, wat wel het geval is voor Bertrand Baguette die naar Motegi trekt voor de voorlaatste manche van de Super GT. Baguette (Honda) is er derde in de tussenstand.

Verder is er op twee wielen de voorlaatste MotoGP van het seizoen, in Portimao.

Last nu not least trekken de rallyfans in eigen land dit weekend massaal naar een nat en koud Hoei, waar de Condroz rally plaatsvindt. De strijd om de Belgische titel is uitermate spannend en er wordt aan oevers van de Maas dus spektakel verwacht!