Home > Circuit > In een notendop: FIA F3 – Euroformula – FRECA

In een notendop: FIA F3 – Euroformula – FRECA

  • FIA F3 – Op Valencia was er een eerste dag aan FIA testritten en het Nederlandse Van Amersfoort, dat volgend seizoen zijn debuut maakt in de FIA Formule 3, start onder een goed gesternte. In de voormiddag was vicekampioen 2021, Jack Doohan, de snelste met de Van Amersfoort bolide, voor Victor Martins (ART). In de namiddag ging Doohan door op zijn elan en zette weer de snelste tijd, opnieuw voor Martins. Op de derde en vierde plaats volgden de Trident rijders, met Zane Maloney voor Roman Stanek. Trident besloot 2021 als de constructeurskampioen.
  • Euroformula – Op het circuit van Barcelona besloot afgelopen weekend De Euroformula Open, in wezen het Spaanse F3 kampioenschap. De jonge Amerikaan Jak Crawford (Dallara-Spiess-Motopark) stal er de show met twee zeges, de Turk Cem Bolukbasi (Dallara-HWA-Van Amersfoort) haalde de andere zege. De Amerikaan Cameron Das (Dallara-Spiess-Motopark) pakte de titel voor 2021 na een tweede plaats in race 1 van het weekend. De Brit Louis Foster (Dallara-Spiess-CryptoTower) is er vicekampioen.
  • FRECA – De Formula Regional is dan weer aan het testen op een doornat circuit van Monza. Daar werden de besttijden in de beide sessies van maandag gezet door Gabriele Minì met de ART machine. De R-Ace rijders Christian Mansell en Francesco Pizzi wisselden af op de plaatsen twee en drie.

foto: (c)fiaformula3/media