Home > #Hoofdnieuws > F1 Austin: Verstappen op pole in de VS

F1 Austin: Verstappen op pole in de VS

Max Verstappen haalde met Red Bull een sterke pole position voor de Grote Prijs van de Verenigde Staten in Austin. Hij blijft voor aan zijn grootste uitdager, Lewis Hamilton en Mercedes.

foto: (c) redbullracing/media

Charles Leclerc mocht de beste tijd zetten in de Q1 waar de uitvallers de enigzins verwachte klanten waren met de beide Haas machines van Mazepin en Schumacher, de Alfa Romeo van Kimi Raikkonen, de Williams van Latifi en de Aston Martin van Stroll.

Weinig verrassingen ook in de Q2 waar Verstappen de snelste bleek en we de beide Alpines van Ocon en Alonso, de Aston van Vettel, de Alfa van Giovinazzi en de Williams van Russel zagen verdwijnen.

De Mercedesrijders gingen onmiddellijk op pad in de Q3 sessie en Hamilton zette een solide tijd met de Mercedes, maar zag toch Bottas, vervolgens Verstappen en tenslotte ook Perez nog voorbij komen. Ook voor de tweede run gingen de Mercedesrijders het eerste op pad en het werd dan wachten tot de slotseconden voor wie er de pole zou halen. Hamilton zette opnieuw een sterke tijd, maar zag Verstappen alsnog de pole pakken. De tweede startrij was voor Perez en Bottas. De Fin zal echter plaatsen moeten inruilen omwille van de vervanging van zijn verbrandingsmotor in de Mercedes. De beide Ferrari’s van Leclerc en Sainz, de beide McLaren van Ricciardo en Norris en de beide Alpha Tauri van Gasly en Tsunoda vervolledigden de top 10.