Home > Moto > MotoGP Emilia-Romagna: Bagnaia doet het weeral

MotoGP Emilia-Romagna: Bagnaia doet het weeral

Francesco Bagnaia zorgde voor een evenaring van het record van Casey Stoner uit 2008 met een vierde opeenvolgende pole position. In alle sessies en voor alle klassen waren de omstandigheden in Misano eerder precair. Enkel wie de baan en de sessie goed kon lezen had een kans de pole te halen.

foto: (c) motogp.com

Puntenleider Fabio Quartararo (Yamaha), uitdager Francesco Bagnaia (Ducati) en regerend kampioen Joan Mir (Suzuki) moesten allen langs de Q1 sessie, op een opdrogende baan, naar het beslissende deel van de kwalificatie. Bagnaia kwam over die horde maar Mir (valpartij) en verrassend genoeg Quartararo (geschrapte tijden onder gele vlag) kwamen te kort. Wie wel mee mocht naar Q2 was al even verrassend Iker Lecuona en de Tech3 KTM!

Q2 zag de droogste sessie van het weekend en Bagnaia verspilde weinig tijd. Van in de openingsfase zette de Italiaan de Ducati op de snelste tijd en…hij werd niet meer gepasseerd! De meeste uitdagers werden gehinderd door gele vlaggen en een baan die niet echt sneller werd. Jack Miller staat morgen naast Bagnaia op de eerste rij en Luca Marini maakte met de Esponsorama machine er een compleet Ducati feestje van.

Moto2 en Moto3

Op een vochtige en opdrogende baan werd het in de Moto2 kwalificatie een waar val-festijn. In Q1 ging rijder na rijder tegen de vlakte en dat maakte het bijhouden van de snelste rondes onder groen er ook niet bepaald eenvoudiger op. Jorge Navarro werd uiteindelijk de snelste in de Q2 waar ook Barry Baltus met de NTS machine niet ontsnapte aan een valpartij. In de definitieve Q1 pakte Sam Lowes (Elf Marc VDS Racing) de pole voor Jorge Navarro (EGO Speed Up Boscoscuro) en Augusto Fernandez (Elf Marc VDS Racing). Barry Baltus start morgen op de 23ste plaats.

Nog even meegeven dat in Moto3 de pole ging naar Niccolo Antonelli (Avintia VR46 Academy) Hij deelt morgen de eerste startrij met Filip Salac (CarXpert PrüstelGP) en Ricardo Rossi (BOE Owlride)