Home > Circuit > In een notendop: ELMS, Le Mans Cup en Alpine in Portimao

In een notendop: ELMS, Le Mans Cup en Alpine in Portimao

In het Portugese Portimao sluiten de European Le Mans Series, de Michelin Le Mans Cup en de Alpine Elf Europa Cup hun seizoen af.

Tekst: Peter Crauwels

  • European Le Mans Series LMP2 – WRT verzekerde zich in Spa van de titel in de LMP2. Ze wonnen dit jaar al drie van de vijf races en misten nipt de dubbel in de 24 uur van Le Mans. Zondag kunnen ze een vierde ELMS-overwinning aan hun prachtige eerste volledig seizoen in de ELMS toevoegen. WRT was meteen goed voor de snelste tijd in de eerste vrije training in Portimao.
  • European Le Mans Series LMP3 – In LMP 3 vinden we Ugo De Wilde en Tom Cloet terug. De Wilde, die de Ligier van Inter Europol bestuurt, staat in de puntentelling vijfde en mocht al twee keer op het derde trapje van het podium stappen. De Wilde was primus in LMP3 in de eerste VT.
  • European Le Mans Series GTE – Sarah Bovy vertegenwoordigt ons land in GTE Am. Met haar Ferrari 488 zal ze ongetwijfeld trachten om, zoals bij haar debuut in de European Le Mans Series in Spa in september, een podiumplaats te behalen.
  • Michelin Le Mans Cup – Mühlner Motorsport zet twee Duqueine M30 in de LMP3 categorie in, waarvan Ugo De Wilde, die de tweede race in het voorprogramma van de 24 uur van Le Mans won, ééntje bestuurt. Kris Cools, die we uit het Belcar en de Nürburgring Endurance Series kennen, neemt plaats aan het stuur van een Duqueine van DKR Engineering. De 2-uur durende race wordt op zondagmorgen verreden. De Wilde tikte als zesde in de eerste VT aan, Cools werd 22ste.
  • Alpine Elf Europa Cup – Het wordt een druk weekend voor Ugo De Wilde. Naast de ELMS en de Michelin Le Mans Cup strijdt onze landgenoot om de titel in de Alpine Elf Europa Cup. Hij staat tweede in het klassement met achttien punten achterstand op Jean-Baptiste Mela. Als je weet dat er nog maximaal 44 punten te scoren zijn in deze competitieve monomerkencup van Alpine’s A110 Cup, is de strijd zeker nog niet gestreden.

De races zijn live te volgen op de YouTube-kanalen van de series:

ELMS: zondag 24 oktober 14u – 18u

Michelin Le Mans Cup : zondag 24 oktober 10u25 – 12u25

Alpine Elf Europa Cup: zaterdag 23 oktober 16u en zondag 24 oktober 9u20