Home > WRC > WRC: Junior WRC toekomst drie jaar verzekerd

WRC: Junior WRC toekomst drie jaar verzekerd

De vierwielaangedreven Fiesta Rally3 is ontworpen en ontwikkeld in de ultramoderne faciliteit van M-Sport Poland in Krakau, Polen. De door EcoBoost aangedreven Fiesta Rally3 markeert een nieuw tijdperk voor Junior WRC. Rally3 is een nieuwe categorie rallyauto’s die is gecreëerd om een ​​toegankelijkere en betaalbare eerste stap op de ladder met vierwielaandrijving te bieden.

Het prijzenpakket voor de Junior WRC-kampioen van 2022 is bijgewerkt en afgestemd op de wens om toekomstige Junior WRC-kampioenen te verzekeren van waardevolle evenementkilometers en testervaring in Rally2-machines. Vanaf 2022 omvat het grootste prijzenpakket in de rallysport vier rally’s op Europese WRC-evenementen en een maandagtest voorafgaand aan elk evenement. Mocht de Junior WRC-kampioen aanvullend budget kunnen verstrekken, dan zijn er twee extra rondes beschikbaar als een gemaximeerde optie die is overeengekomen en vastgesteld door de FIA, inclusief een maandagtest.

Het FIA Junior WRC-kampioenschap van 2022 zal de meest kosteneffectieve manier zijn om te strijden in vierwielaangedreven machines op wereldkampioenschapsniveau. De totale kosten van het kampioenschap voor alle vijf ronden bedragen € 199.999 exclusief btw. (persbericht – Foto: WRC.com)