Home > Circuit > In een notendop: eenzitters

In een notendop: eenzitters

  • Indy Pro 2000 – Christian Rasmussen haalde met het JHDD team van Jay Howard de titel in de Indy Pro 2000, een opstap naar Indy Lights en de Indycar Series. Rasmussen begon zijn racecarrière in Denemarken met de Formula Ford en de Formule 4. Daarna schakelde hij over naar de Amerikaanse F4 en vervolgde zo, met succes dus, zijn weg. Aan de kampioenschapstitel in de Indy Pro 2000 is een interessante bonus verbonden die hem op weg kan helpen naar een zitje in de Indy Lights.
  • Indy Lights – In die Indy Lights, de wachtkamer naar de Indycar Series en de befaamde 500 mijl van Indianapolis (de droom van iedere Amerikaanse racer) pakte Kyle Kirkwood met Andretti de titel in 2021. Hij deed dit na een seizoenslang gevecht met zijn grootste rivaal David Malukas (HMD), die vicekampioen werd.
  • Super Formula Lights – Giuliano Alesi (Dallara-Toyota/Tom’s) won op zaterdag nog een wedstrijd in deze Japanse toeleveringscategorie voor de Super Formula, maar het was Teppei Natori (Dallara-Spiess/B-Max) die de titel pakte. De basis voor deze titel legde de Japanner met liefst negen zeges! Een mooie derde plaats in het kampioenschap was er voor Ren Sato, de Japanner die anno 2019 naar Europa werd gestuurd en vicekampioen werd in de Franse Formule 4. Ren Sato haalde vijf zeges dit seizoen. Giuliano Alesi slaagde perfect in de overgang van Formule 2 naar de Japanse eenzitter-races. Alesi scoorde zaterdag zijn vierde zege van het seizoen en wordt achter Natori de vicekampioen. Hij mist de titel voor slechts zes punten en dat kan tellen voor een rookie jaar!

 

foto: (c)indylights.com