Home > Circuit > FIA F2 en FIA F3: de kalenders voor 2022

FIA F2 en FIA F3: de kalenders voor 2022

De toeleveringsseries voor de F1 komen weer helemaal vervat te zitten binnen de Grand Prix weekends met, net zoals vroeger, voor ieder een trainingssessie, een kwalificatiesessie, een sprintrace en een hoofdrace.

foto & illustratie: fiaformula2.com & fiaformula3.com

De Formule 3 krijgt negen evenementen en ziet Sakhir en Omola als nieuwe afspraken. Voor het overige blijft de kalender Europees georiënteerd met traditionele afspraken als Barcelona, Silverstone, Spielberg, Budapest, Spa, Zandvoort en Monza waarbij de laatste drie evenementen telkens met slechts één week op elkaar volgen.

Tien teams werden ook geselecteerd voor deelname aan de F3 seizoenen van 2022 tot 2024: Carlin, ART, Campos, Charouz, Trident, Prema, MP Motorsport, Hitech, Jenzer en met nieuwkomer Van Amersfoort Racing zitten er nu dus twee Nederlandse teams in de hoogste klasse van de Formule 3.

Formule 2 met Imola en Zandvoort

De Formule 2 komt terug naar een kalender met 14 afspraken. Imola en Zandvoort worden de nieuwe namen op de affiche. De verplaatsingen buiten Europa zitten aan het begin van het seizoen met Sakhir en Jeddah, en aan het einde van het seizoen, met de finale op Abu Dabi (Yas Marina). Daartussen een verscheiden Europese kalender met de traditionele circuits als Monza, Spa, Budapest, Silverstone enz… maar ook de (semi-) stratencircuits van Monaco, Baku en Sotsji.