Home > #Hoofdnieuws > WRC Spanje: Evans start zeer sterk, Neuville volgt

WRC Spanje: Evans start zeer sterk, Neuville volgt

In Catalonië is deze voormiddag de voorlaatste manche van het WK rally 2021 van start gegaan. Elfyn Evans gaat aan het stuur van zijn Toyota Yaris WRC voorlopig door op zijn elan van Finland en leidt de wedstrijd met een bonus van 7,9 seconden op onze landgenoot Thierry Neuville (Hyundai) en 12,6 seconden op WK-leider Sébastien Ogier (Toyota).

Foto: © Toyota WRC

Evans ging als een bezetene van start en pakte in de opener van de wedstrijd meteen vijf tot tien seconden op de verzamelde concurrentie. In KP2 reed de Welshman opnieuw de snelste tijd, ex-aequo met Thierry Neuville, maar in de slotproef van de ochtendlus was Evans opnieuw de beste van het hele veld. Evans rijdt duidelijk met meer vertrouwen dan de rest. Onder meer Thierry Neuville is niet gelukkig met het weggedrag van zijn wagen.

Neuville was goed voor een tweede, een gedeelde eerste en een vijfde chrono en is dus voorlopig tweede algemeen, maar wel al op 7,9 seconden van Evans en dat is relatief veel op de Spaanse ‘circuit’-wegen. Evans houdt zo ook zijn WK-hoop levend, want hij verkleint zijn achterstand voorlopig tot veertien punten op Ogier, die alle moeite van de wereld heeft om zijn derde plek te verdedigen tegen Dani Sordo (Hyundai). Het verschil tussen de Fransman en Spanjaard in de Hyundai bedraagt amper vier seconden. Kalle Rovanperä (Toyota) en Ott Tänak (Hyundai) komen er voorlopig niet aan te pas. Takamoto Katsuta (Toyota) gaf na een crash in KP1 op.

Deze namiddag wordt een identieke lus afgewerkt.