Home > #Hoofdnieuws > BRC Wallonie: Fernémont verstevigt leidersplaats

BRC Wallonie: Fernémont verstevigt leidersplaats

De ochtend in en om Jambes was voor Adrian Fernémont en zijn Skoda Fabia R5. Nadat hij op de lange proef van Nettinne-Mohiville een stevige tik uitdeelde en 8,5 seconde bonus pakte op de achtervolgers, bleef hij in de aanval.

Met aansluitend de besttijden op Crupet en Natoye liep hij in goed 41 kilometer aan klassementsproeven zo uit tot 14 seconden voorsprong op Gregoire Munster, die met de Hyundai i20 R5 een tweede en tweemaal een derde tijd kon voorleggen. Munster antwoordde op Eghezée met de besttijd alleen maar om Fernémont te zien riposteren op de afsluitende proef van de lus, Vedrin.

En zo besluit Fernémont de zaterdagvoormiddag met een voorsprong van 10 seconden op Munster en van 16 seconden op Chérain. De Cecco, met de Citroën C3 R5 lijkt voorlopig even achteruit geslagen, met een achterstand van 30 seconden op de leider.

Bij de Historics leidt Dirk Deveux met de Ford Escort Mk2. Vermelden we nog even dat in het Rally Criterium voorlopig Manu Bouts aan de leidng staat met de BMW M3 E46. De Criterium rijders volgen in de timing op ruim een uur na de “BK rally” deelnemers.

Deze namiddag volgt er een tweede passage op de proeven van Nettinne-Mohiville, Natoye, Crupet, Eghezee en Vedrin. De Criterium rijders finishen na KP10 (Crupet). In de finale zien we dan vanavond nog een derde doorkomst op Nettinne-Mohiville, Natoye en Crupet. Omstreeks 21u kennen we wellicht de winnaar van de ‘Rally de Wallonie’