Home > Circuit > In een notendop: F1 en Indycar

In een notendop: F1 en Indycar

  • F1 Imola – In Italië is de kogel door de kerk. Imola zal tot 2025 op de Formule 1 kalender blijven als de “Gran Premio d’Emilia Romagna”. Dat kwamen de Italiaanse overheid (die een deel van de financiering voert) en Liberty Media overeen. (foto: rv/wikipedia)
  • F1 Sainz – Carlos Sainz zal met zijn Ferrari vertrekken vanaf de achterste rij van de startgrid. Ook bij Ferrari zijn ze al toe aan hun vierde krachtbron van het seizoen, en daar hangt het prijskaartje van een gridstraf aan uiteraard. Hij vindt aan zijn zijde waarschijnlijk Lewis Hamilton.
  • Indycar – Komen er nieuwe hoofdrolspelers in de Indycar Series? Voormalig F1 rijder Romain Grosjean en meervoudig Nascar kampioen Jimmie Johnson legden samen hun “rookietest” af. Die is vereist voor een eerste optreden op ovaal. Beide rijders werkten dit seizoen vooral een programma af op gewone circuits (“road circuit”) maar willen nu ook hun kansen wagen op ovaal. Het zou kunnen betekenen dat er twee rijders bijkomen waar men rekening mee moet houden. Daarbij houdt het niet op want er circuleren verschillende namen voor een instap bij de Indycars: de broers Kyle en Kurt Busch, die hun adelbrieven al haalden in NASCAR, maar vooral ook Kyle Larson, die met Hendrick Motorsport tegenwoordig het goede weer maakt in het stockcar racen.