Home > #Hoofdnieuws > BRC 2021: geen Haspengouw

BRC 2021: geen Haspengouw

In 2020 was het de laatste grote rallywedstrijd voor het uitbreken van de gezondheidscrisis, maar in 2021 krijgen we finaal geen Rally van Haspengouw. Het bestuur van TopSpeed Rally Club Haspengouw vzw, de organisator van de wedstrijd in en om Landen heeft dat vandaag via een bericht op de sociale mediakanalen wereldkundig gemaakt. Hierdoor zullen er dit jaar geen negen, maar wel acht proeven op de kalender van het Belgian Rally Championship staan. 

In februari 2020 stond er nog een hoop volk langs de rallywegen van de Haspengouw, niet wetend dat enkele dagen later het hele land en dus ook de sport op slot zou gaan. Ondertussen is de rallysport weer tot leven gekomen, maar voor de Haspengouw, een klassieker in zijn genre is zelfs het najaar van 2021 nog te vroeg.

Sinds de vorige editie van de Rally van Haspengouw zijn er achttien zeer bizarre maanden verstreken”, laat de organisator weten. “Hoop en wanhoop lagen vaak dicht bij elkaar. ‘Stay safe’ werd de leuze van velen onder ons. Na het uitstel van de Rally van Zuid-Limburg in november 2020 en de Rally van Haspengouw van februari 2021 heeft het bestuur van TopSpeed Rally Club Haspengouw vzw vandaag wederom een zware beslissing moeten nemen. Gisteren vernamen we het nieuws van de Stad Landen dat het vaccinatie- en testcentrum in Domein ’t Park, tevens het hoofdkwartier van de Rally van Haspengouw, niet zal gesloten worden op 15 oktober, zoals eerst gepland. Volgens de communicatie zal het centrum geopend blijven tot eind 2021 waardoor het onmogelijk is om over de accommodatie te beschikken voor de organisatie van de Rally van Haspengouw, die gepland staat op 25, 26 en 27 november 2021. Wederom is de club genoodzaakt om de wedstrijd uit te stellen en zullen opnieuw de opener zijn van het Belgisch Rallykampioenschap op 24, 25 en 26 februari 2022. We kijken ernaar uit u allen te mogen ontmoeten in Landen tijdens het laatste weekend van februari, dat hopelijk de start mag zijn van een ‘normaal’ rallyseizoen.”

Het BK rally is dit weekend aan zijn vijfde wedstrijd toe, de Wallonie in Namen, waarna nog Bocholt, Hoei en Spa volgen.