Home > Circuit > In een notendop: eenzitters en F1

In een notendop: eenzitters en F1

  • F1 Mercedes – Met nog zeven races te gaan, lijkt nu ook Mercedes op zeker te willen spelen. Hamilton zou in Turkije vertrekken met zijn vierde krachtbron van het seizoen. Dat wordt nogal luidop gefluisterd, maar werd nog niet echt bevestigd. Als dat wel zo is, dan raapt Hamilton uiteraard een gridstraf.
  • F1 Austin – Komen er problemen voor de F1 op het COTA circuit? Afgelopen weekend reed er de MotoGP en vele rijders waren absoluut niet te spreken over de slechte staat van het asfaltlint. De specialisten op twee wielen zijn doorgaans uit een iets hardere houtsoort gesneden dan de rest van de racewereld en dus sluipt er nu de vraag, wat zal de situatie worden als de veel krachtigere F1 bolides over het Texaanse asfalt zullen scheuren binnenkort?
  • F1 Alpha Tauri – De Nieuw-Zeelander Liam Lawson, titelfavoriet in zijn eerste jaar in DTM, werd door Fransz Tost bevestigd als Alpha Tauri testrijder in de F1 tests die worden gehouden op Abu Dabi na afloop van het seizoen. Lawson maakt zo zijn traject, van Toyota Racing Series naar de F1, compleet. Hij zal op Abu Dabi vooral kilometers malen in functie van de F1 Superlicentie.
  • Indy Lights – De Amerikaan Kyle Kirkwood won voor Andretti Autosport race 1 in Mid-Ohio en mag zich na deze prestatie kampioen noemen voor 2021 binnen de Indy Lights, de opstap naar de Indycar Series. Kirkwood, afkomstig van Jupiter in Florida, kroonde zich kampioen voor een andere Amerikaan, met Litouwse root, David Malukas.
  • USF Junior – Er komt een nieuwe instapformule in de USA. Nu de Indy Lights weer onder de Indycar Series horen, richt promotor Dan Andersen zich naar de basis. De overstap van kart naar USF2000, de huidige instapformule, is te groot, wordt er geopperd. Er komt dus een US “Formula Junior” waarin de huidige Ligier JS F4-Honda welkom is maar eveneens de nieuwe F4 Tatuus (vanaf 2023) en ook de USF2000-Mazda, maar met restrictor.

foto: (c)toyota gazoo racing new-zealand