Home > #Hoofdnieuws > Zolder 24 – 4H: spannende strijd in alle klassen, wedstrijd zonder al te veel incidenten

Zolder 24 – 4H: spannende strijd in alle klassen, wedstrijd zonder al te veel incidenten

De 24 uur van Zolder kent een vrij rustig verloop, al zijn er al enkele favorieten die behoorlijk wat tijd hebben verloren. Vooral PK Carsport deelde in de klappen, want beide prototypes verloren na mechanische problemen tien ronden. Ook de Porsche 911 GT3 Cup van Speedlover ligt in de lappenmand na een crash, terwijl de Simtag Racing BMW met problemen kampt.

Vooraan wisselen de diverse Norma M20FC elkaar af, met in de kopgroep de beide wagens van T2 Racing, Deldiche Racing en Mc Donalds Racing. Wie er niet meer bij zijn, zijn de beide PK Carsport bolides. Bert Longin kwam binnen met een scheur in een olieleiding, terwijl Frank Thiers zag hoe op zijn Norma de waterpomp werd vervangen. Tien ronden is het verschil tussen de kop van de race en de troepen van Anthony Kumpen.

Dat maakt ondertussen dat de eerste GT’s de top 5 binnenkomen. Belgium Racing en Red Ant Racing duelleren voor de leiding in de klasse en houden aansluiting bij de top van de wedstrijd. Verder in de top 10 ook de tweede Praga van Xwift Racing, de tweede Porsche van Belgium Racing en Red Ant Racing en de verrassende Wolf GB08 van Art Racing. In GTB leidt Red Ant Racing met de Cayman.

Bij de toerismewagens is de QSR Audi verrassend sterk en de Duitse TCR heeft zich vooraan tussen de diverse BMW M2 CS genesteld. TCL motorsport leidt, voor de QSR Audi en Stevens Motorsport. QSR is de weer primus in TB.